Amikor az ágyban nincs minden rendben...

Egyes felmérések szerint a magyar férfiak csaknem fele küzd valamilyen szexuális problémával, amelyek közül a merevedési zavar a leggyakoribb. Mintegy ötszázezer férfit - így legalább ugyanennyi nőt is érint...

c_400_200_16777215_00_images_stories_ede_1.jpgMerevedési zavarnak - erektilis diszfunkciónak - azt az állapotot hívjuk, amikor a férfi képtelen a kielégítő szexuális tevékenységhez szükséges erekció létrehozására, illetve fenntartására. Súlyos a zavar, ha soha nem jön létre a szexuális aktivitáshoz szükséges mértékű merevedés, illetve ha azt a férfi sohasem tudja megtartani. Mérsékelt a zavar, ha a férfi olykor képes megfelelő mértékű erekciót elérni, és enyhe, ha csupán eseti jellegű.

Lelki vagy szervi ok?

- Harminc-ötven évvel ezelőtt a tudomány álláspontja az volt, hogy a merevedési zavarok oka 80 százalékban pszichés, 20 százalékban organikus eredetű. Ma ezt éppen fordítva látjuk - mondja dr. Kardos Róbert urológus, sebész, onkológus. - A fiatalabbaknál inkább lelki, az idősebbeknél inkább szervi okok állnak a háttérben. Az előbbiek közé tartozik a stressz, a szorongás, a teljesítménykényszer, a depresszió.
A leggyakoribb organikus okok pedig a keringési rendellenességek, a szívproblémák, a magas vérnyomás (a merevedési zavar az első tünetek egyike), a cukorbetegség, idegrendszeri rendellenességek és bizonyos gyógyszerek mellékhatásai. Egyes életmódbeli tényezők is rizikófaktort jelentenek: ilyen a túlzott alkoholfogyasztás, a túlsúly, a mozgásszegény életmód, a dohányzás.

c_400_200_16777215_00_images_stories_ede_2.jpgÁltalában a probléma három hónapon túli fennállása esetén beszélünk merevedési zavarról, hiszen egyszer-egyszer bárkivel előfordulhat, hogy nem tudja legjobb formáját hozni az ágyban. Úgy tűnik, hogy a szexuális élet problémái még mindig tabutémának számítanak, hiszen az urológus tapasztalatai szerint fél vagy egy egész év is eltelik, mire a páciens orvoshoz fordul. Pedig a merevedési zavar egyre gyakoribb, már csak azért is, mert egyre nő a születéskor várható élettartam, és sajnos a diabétesz előfordulása is.

Ötven év felett a férfiak 30-40 százaléka, hatvan felett pedig 40-50 százaléka küzd merevedési zavarral!

Az urológus vagy andrológus rendelőjében a következő vizsgálatokra számíthatunk:
o    alapos kikérdezés, az anamnézis felvétele
o    teljes fizikális vizsgálat, amely magában foglalja a nemi szervek és a prosztata vizsgálatát is
o    laboratóriumi vérvizsgálat (tesztoszteron-, koleszterin-, vércukorszintmérés, stb.)
o    szükség esetén ultrahangos vizsgálat, illetve egyéb (például belgyógyászati, kardiológiai) vizsgálat, amit a megfelelő szakorvos végez.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.