Gyulladások, öregedés ellen

Egyre több olyan hírt olvashatunk, amelyek azt igazolják, hogy igenis érdemes a természet eszközeit igénybe venni saját egészségünk érdekében. Most egy ókorban is használatos növény hatásaira derült újra fény.

altAz, hogy a dichroa febrifuga névre hallgató, kéken virágzó, nem mellesleg örökzöld növény segít bizonyos betegségeken, nem újdonság. Annyira nem, hogy már az ókori Kínában is rendszeresen használták, elsősorban malária ellen. Most a Harvard Egyetem Tracy Keller vezette orvoscsoportja vizsgálta meg alaposan, és kiderítették, hogy a növény gyökerében lévő hatóanyag (a halofuginon) blokkol bizonyos olyan immunfolyamatokat, amelyek gyulladásos betegségeket okozhatnak.

A szakemberek meg vannak róla győződve, hogy a hatóanyag jó szolgálatot tehet a nyugati orvostudományban, gyógyíthatja például a különféle autoimmun betegségeket és nem csak azokat. Kiderült ugyanis, hogy ha a szert egészséges táplálékok mellett állatoknak adják, az évekkel meghosszabbítja a várható élettartamukat, mert megóvja őket a gyulladásos betegségektől. Ez pedig az orvosok szerint hasznossá teheti a növényt az öregedés ellen vívott harcban.

Kilátástalan küzdelem?

Az öregedés elleni harc egyébként egyre elkeseredettebbnek tűnik, amire ékes példa a következő két eset is.

Létezik egy csodaszer, melynek hatóanyaga meglehetősen bizarr, csiganyálból készül ugyanis, ennek ellenére állítólag roppant hatékony. A benne található fehérje -, glikolsav és elastinmixnek köszönhetően jó a bőrhibák, a pattanások és a ráncok ellen is.

Ugyancsak a közelmúlt terméke egy kozmetikum újdonság. A sárkányvért – vagyis a croton lecherli fa vörös nedvét – a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok ellen, így a pattanások ellen lehet bevetni.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.