Szex, vagy edzés után háromszoros az infarktus kockázata?

A bostoni Tufts Medical Center''s Institute for Clinical Research and Health Policy Studies kutatóintézet tudósai 14 független tanulmány adatait elemezték ki, amelyek a nyolcvanas évek elejéig visszamenőleg tartalmaztak adatokat szívinfarktussal kórházba szállított betegekről.

c_400_200_16777215_00_images_stories_infarktus.jpgArra jutottak, hogy míg alapállapotban egy egészséges 50 éves embernél minden egyes órában egy az egymillióhoz annak az esélye, hogy szívrohamot kap, intenzív edzés vagy szex után két órára ez a háromszorosára emelkedik, mind a nők, mind a férfiak esetében. A megnövekedett kockázatot azonban eredményesen lehet mérsékelni azzal, ha rendszeresen végezzük az adott testmozgást, az edzésnél a halálos kimenetelű szívroham kockázata heti minden újabb rendszeres alkalomnál 45, szexnél 30 százalékkal csökken a statisztika szerint.
A kutatást vezető kardiológus professzor szerint az eredmények legfőbb tanulsága az, hogy egy szívinfarktus, vagy szívbetegség diagnosztizálása után hiba azt tanácsolni a páciensnek, hogy ritkábban éljen nemi életet.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.