Top 10 férfias jó tanács!

Tanácsainkkal a férfiaknak szeretnénk segítséget nyújtani, hogy egészségesen éljék le életüket. Íme néhány javaslat!

Figyeljünk a testsúlyunkra!

c_400_200_16777215_00_images_sh_Hungerfallen_462.jpgNem könnyű, főleg a cigarettáról való leszokás után, ami sokak szerint csak a kilók felszedésével győzhető le. De ne így gondolkodjunk, kis odafigyeléssel, és a pótcselekvésként felvett rágcsálni valók fogyasztásának mellőzésével mindez elkerülhető!

Módjával a szeszesitallal!

Naponta egy-két pohár bor például csökkenti a szívkoszorúér-megbetegedés kockázatát, viszont nagyon fontos mértéket tartani a tömény italok fogyasztásával, hiszen sajnos hamar függőséghez vezethetnek.

Fontos a mindennapi testmozgás!

c_400_200_16777215_00_images_Bee-Pollen-Health-Benefits-Men.jpgAzon túl, hogy a gyakori testmozgás jó hatással van a magas vérnyomásra, a koleszterinszintre, a cukorbetegségre, a túlsúly problémákra és a csontritkulásra, abban is segít, hogy lelkiállapotunk kiegyensúlyozott legyen, s ne váljunk depresszióssá.

Ellenőrrizzük a koleszterin szintünket!

c_400_200_16777215_00_images_slideshow-2.jpgA magas koleszterin szintet, és a magas vérnyomást egyaránt úgy nevezik, hogy "csendes gyilkosok". Mégpedig azért, mert miközben jelentős pusztítást okoznak az artériákban és a szívben, semmilyen tünetet nem érzékel az ember magán, csak ha már nagy baj van. Ezért ennek megelőzése a rendszeres vizsgálaton múlik.

Évente legalább egyszer menjünk el urológiai vizsgálatra!

Ezzel a vizsgálattal lehet ugyanis csak kiszűrni a nagyrészt halálos kimenetelű prosztata és vastagbél rákot - még gyógyítható stádiumban.

Éjünk biztonságos szexuális életet!

Ezt sosem elég fontos hangsúlyozni. A gombafertőzés és egyéb nemi betegségek (az AIDS-ről nem is beszélve) komoly kellemetlenségeket okozhatnak - feleslegesen.

Zöldhályog megelőzése érdekében keressük fel a szemorvosunkat!

Ez azért fontos, mert a zöldhályog az egyik leggyakoribb okozója a megvakulásnak, és sajnos csak akkor jelentkeznek a tünetei, amikor már jelentős mértékben károsodott a látóideg. Ezért nevezik ezt a betegséget az orvosok úgy, hogy "tolvaj az éjszakában".

Használjunk legalább 15-ös faktorú fényvédő krémet!

A bőrrák a leggyakoribb az összes rákbetegség közül. Igaz, a többségük nem halálos kimenetelű, viszont ha nem diagnosztizálják korán, akkor csúnya elváltozások maradhatnak a kezelés után. Tehát a megelőzés marad a leghatásosabb védekezés. Magas faktorú fényvédő krém, s kerüljük a közvetlen napon való tartózkodást délelőtt 10 órától délután 14 óráig, amikor a napsütés a legerősebb.

Fordítsunk nagyobb figyelmet az étrendünkre!

Nem arról van szó, hogy a legdivatosabb diétát kell követni. Próbáljunk meg teljes kiőrlésű búzából, rozsból készült pékárut enni, valamint igyekezzünk a telítetlen zsírsavas (például omega-3) ételeket előnyben részesíteni.

Szánjunk időt relaxálásra, vagy meditálásra!

c_400_200_16777215_00_images_menshealth.jpgEz a legtágabban értelmezhető pont. Bármilyen tevékenység (testmozgás, olvasás, játék, hobbi) pihentetheti az embert, ez teljesen személyiségtől függ, hogy ki mit szeret csinálni a szabadidejében. Mindannyiunknak szüksége van arra, hogy akár csak egy kis időre is, de legalább napjában egyszer mentálisan és érzelmileg is ki tudjunk kapcsolni, bárhol is vagyunk, bármit is csinálunk.

 

 

 

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.