9, a szerelemmel is összefüggő fóbia, amiről biztos nem tudtál még

c_400_200_16777215_00_images_balin01.jpg

Rengeteg megmagyarázhatatlan fóbia létezik. Valamilyen tárgy, élethelyzet, szituáció okozhatja. A fóbia tünetei közé tartozik a légszomj, vagy szájszárazság, de okozhat komolyabb hányást, mellkasi fájdalmat, pánikrohamokat és heves szívdobogást is. Vannak, akik még a beszéd képességét is elveszítik.

Azoknak, akik nem szenvednek semmilyen fóbiától, nagyon furcsa, szinte szürreális azoknak az embereknek a félelme, akiknek az életét igencsak meghatározza egy-egy fóbia.

Mutatunk most 9 olyan félelmet, amelynek a szerelmi- vagy a szexuális élethez is köze van, sőt meg is határozhat egy kapcsolatot.

c_400_200_16777215_00_images_balin02.jpg

1. Filemafóbia: félelem a csóktól

A csók a filemafóbiásoknak maga a rémálom! Félnek, undorodnak tőle. Kizártnak tartják, hogy egy másik ember nyálával érintkezzenek. Egyesek a kellemetlen lehelettől rettegnek.

2. Genofóbia: félelem a szextől, a közösüléstől

Ezt valójában nem is kell magyarázni. A genofóbiások rettegnek attól, hogy valakivel közösülniük kell. Ez természetesen nagyon megnehezítheti a társra találást.

3. Mizofóbia: félelem a baktériumoktól

Mr. Monk figurája bizonyára ismerős számodra. A detektív még egy kézfogást sem tudott elviselni, muszáj volt utána fertőtlenítő kendővel megtörölnie a kezét. A mizofóbiások nem képesek szorosabb emberi kapcsolatra, annyira félnek a baktériumoktól, fertőzésektől. Létezik rá gyógyszeres megoldás.

4. Gimnofóbia: rettegés a meztelenségtől

A gimnofóbiában szenvedő emberek attól rettegnek, hogy valaki a jelenlétükben leveszi a ruháit. Kerülnek minden olyan helyzetet, ami meztelenséggel járhat. Attól is rettegnek, hogy valaki meglátja a nemi szervüket. Ha szexuális együttlétre kerül sor, akkor többnyire ruhában és sötétben képesek rá.

5. Eurotofóbia: félelem a női nemi szervtől

Nagyon ritka fóbia, amely mindkét nemet érintheti. Aki ebben a fóbiában szenved, képtelen még ránézni is egy női nemi szervre. Undorral tölti el, félelem lesz úrrá rajta. A nők számára különösen kellemetlen, hiszen saját intim testrészeik is riasztják őket.

6. Kiraptofóbia: a félelem az érintéstől

Ha éppen megölelnéd a barátod, barátnőd, és ő elutasít valami meglepő mozdulattal, valószínűleg kiraptofóbiában szenved. Van, akinél egy különösen intenzív formája valósul meg ennek a fóbiának, még akkor is jelentkezik az undor és a félelem, ha egy romantikus filmben látja az érintést.

7. Ithyphallofóbia: félelem a merev pénisztől

Nyilvánvaló, hogy ez a fóbia nagyon komoly problémákat okozhat a kapcsolatban. Az Ithyphallofóbiás emberek rettegnek a merev pénisz látványától, érintésétől. Így képtelenek a szexuális együttlétre.

8. Arrhenfóbia: félelem a férfiaktól

Ez a fóbia komolyan megnehezíti a tőle szenvedő kapcsolatait. Az arrhenofóbiás nők nem képesek a csókra, a szexre, az érintésre egy férfival. Az ellentéte a venustrafóbia, amely a szép nőktől való félelmet takarja.

9. Philofóbia: félelem a szerelemtől

Ez talán az egyik legszomorúbb az összes fóbia közül. A szerelemtől való félelem lehetetlenné teszi, hogy az ettől szenvedők megtapasztalják azt az örömöt, amit egy társ jelent, vagy amit egy család okozhat. Terápiával azonban nagyon jól kezelhető, bármi lehetséges.

Ha kérdésed van a témában, keresd szakértőinket itt!

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.