A koffein megöli az egyes rákos sejteket!

A dermatológusok és a gyógyszeripari cégek számára ez jelzés lehet egy teljesen új, koffeintartalmú napozókrém kifejlesztésére.

Vigyázzunk a napsugárzással!
Annak ellenére, hogy az ibolyántúli sugárzás hatásairól, amely a bőrsejtek DNS-ét károsítja és elváltozásaikat okozza, már régóta tudjuk, a bronzbarnára sütött bőr még mindig csalogató látvány. A lebarnulás reményében milliók indulnak minden évben a tengerpartokra, és sajnos kevesen tudatosítják közülük azokat a rizikókat, amelyeket az ibolyántúli sugárzás káros hatásaiból fakadnak. Csak az Egyesült Államokban több mint egymillió új megbetegedést regisztrálnak évente. A bőrrák a káros sejtburjánzás legelterjedtebb formái közé tartozik.


Az egészséges fehér bőrű nők
Az utolsó tanulmányok eredményei azt mutatják, hogy azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztanak kávét vagy teát, kevésbé hajlamosak a bőrrák kialakulására. Döntő eredményt a nemrégiben 90 000 fehér nőn elvégzett kutatás hozott, akik rendszeresen fogyasztanak kávét, és a hegyekben az ibolyántúli sugárzás nagyobb dózisainak vannak kitéve. Annak ellenére, hogy minden szabály szerint nagyobb mértékben kellene előfordulnia náluk a bőrráknak, mint az alföldek lakóinál, ennek épp az ellentétje az igaz. Ez a betegség esetükben igen ritka.

Programozott sejthalál (apoptózis)
A tudósok már előálltak azzal az elmélettel is, amely megmagyarázza a koffein hatását. (J Invest Dermatol. 2009. feb. 26. ) Egereket követően emberből származó bőrsejteket (keratinocitákat) vizsgáltak. A sejtek normális reakciója a DNS sérülése esetén az ATR protein aktiválása, amely igyekszik a sejtet megjavítani. Az ibolyántúli sugárzás viszont a sejtekben valamiféle öngyilkos reakciót idéz elő, és ez a protein a sejtek ellenőrizhetetlen szaporodását okozza. Éppen ennek szab gátat a koffein. A tudósok viszont figyelmeztetnek arra, hogy az embereknek nem szabad egyszeriben literszámra elkezdeniük kávét vagy teát fogyasztaniuk. Ahhoz, hogy a bőrrák keletkezésének esélye 30%-al csökkenjen, az embernek napi 6 csésze kávét és kétszer annyi teát kellene meginnia. A leghatásosabb védekezési módként a csupaszon hagyott testrészekre alkalmazott koffeintartalmú krém használatát javasolják.

Paka Péter

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.