A kövérség rontja a nemzőképességet?

c_400_200_16777215_00_images_stories_dag_1.jpgAz elhízott férfiaknak háromszor nagyobb az esélyük arra, hogy alacsony a spermiumszámuk, mint normál testsúlyú társaiknak - állítja a Fertility and Sterility egyik tanulmánya. A legkövérebbek esetében háromszoros a kockázata a kevés számú és lassú spermiumoknak, állapította meg a Utahi Egyetemről Dr. Ahmad O. Hammoud munkatársaival együtt.

c_400_200_16777215_00_images_stories_dag_2.jpg“Szoros kapcsolat mutatkozik a túlsúly és a megváltozott spermiumjellemzők között" - állítja Hammoud és csapata.
Az elhízás károsan befolyásolhatja a termékenységet a férfiak esetében. A megnövekedett testzsír alacsonyabb tesztoszteron-, és magasabb ösztrogénszinthez vezethet. Hogy megvizsgálják, miként befolyásolja a BMI-index a spermiumminőséget, 390 olyan férfi adatait értékelték ki, akik két évnél tovább jártak termékenységi kezelésre partnerükkel együtt. A vizsgált férfiak 24 %-a normál súlyú volt, 43 % túlsúlyos, 33 % elhízott. Összesen 10,5 %-nál állapítottak meg alacsony spermiumszámot.

c_400_200_16777215_00_images_stories_dag_3.jpgAz alacsony spermiumszám jelensége a BMI-indexszel együtt emelkedik. Az elhízott férfiak 3,3-szor nagyobb eséllyel szenvednek az elváltozástól, mint a normális súlyúak. A spermiumok mozgása is lassabb lesz, ahogy növekszik a BMI-index, illetve a túlsúlyos férfiak esetében sokkal nagyobb arányban találtak abnormális alakú hímivarsejteket is.
A tények értelmében valószínű, hogy a tanulmányozott csoport spermiumminősége sokkal rosszabb, mint a népességé - mutatott rá Hammoud és csapata.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.