Az odafigyelés művészete – párkapcsolatok 50 felett

Azt mondják, és bizony a felmérések is alátámasztják, hogy hétévente választóvonal van a párkapcsolatokban. Ami addig remekül működött, vagy az újdonság varázsával hatott ránk, az bizony elszürkülhet, és egyre több kivetnivalót találhatunk párunk viselkedésében. Egyre nehezebben toleráljuk a hobbyját, és még az erényeit is kezdjük hibáiként felsorolni.

c_400_200_16777215_00_images_zz39.jpg

„Ha az egyik töri magát, ám a másik ezt az erőfeszítést észre sem veszi, vagy netalán ezt veszi természetesnek, akkor az egy idő után már nem működik.”

Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lennének olyanok, akik akár 50 felett is boldog párkapcsolatban élnének, de sajnos sokan akadnak, akiknek ez nem sikerült. Hogy az ő tapasztalataikból is tanulhassunk, íme néhány tanulságos élettörténet.

 

„Megfelelően toleránsnak kell lenni”

Kovács Ferenc (58) boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatban él

„Sokan úgy vannak vele, hogy ennyi idősen, hosszabb együttlét után már kezd ellaposodni a kapcsolat. Szerintem a jó kapcsolat titka, hogy nagyon odafigyeljünk a párunkra. Én például lesem a kívánságait, és minden rezdüléséből tudom, hogy éppen milyen kedve van, hogy viszonyul bizonyos dolgokhoz. Minél több időt tölt az ember a másikkal, annál jobban megismeri, annál többet tud róla. Persze ez átcsaphat unalomba is, és elszürkülhet, de ha teszünk ez ellen, akkor szerintem remekül működhet a dolog hosszú távon is. Számomra fontos a szex is, hiszen ezzel válik teljessé a kapcsolat, és szerencsére a párom is partner ebben. Persze az is előfordul, szerencsére csak ritkán, hogy összekülönbözünk. Ilyenkor annál jobb a kibékülés. Újra hozzám simul, rám néz, és máris tudom, hogy nincs közöttünk probléma, minden rendben. Ehhez persze megfelelően toleránsnak, és megértőnek kell lenni a másikkal, és akkor ugyanazt várhatjuk el mi is.”

„Én is ugyanolyan hibás vagyok”

Palóc Gábor (53) elvált, barátnőjével él

c_400_200_16777215_00_images_zz40.jpg„A házasságom az utolsó években nagyon ellaposodott. Ma már tudom, hogy én is ugyanolyan hibás vagyok ebben, mint a volt feleségem. A házasság, a kapcsolat fenntartásához két fél kell. Ha az egyik töri magát, ám a másik ezt az erőfeszítést észre sem veszi, vagy netalán ezt veszi természetesnek, akkor az egy idő után már nem működik. Sajnos velünk is ez történt, de sokat tanultam belőle. A barátnőmmel való kapcsolatomhoz már én is másképp állok. Mindig meglepem valami aprósággal: egy szál virággal, egy kis csokoládéval, bonbonnal, elviszem étterembe vagy csak fagyizni. A lényeg, hogy mindig éreztetem vele, hogy fontos a számomra, szeretem, és elfogadom olyannak, amilyen. Ezért viszont ő is hasonlóan kedves velem. A kedvenc ételemeit készíti, szeretettel vár haza. A házasságomban a szexuális aktivitásom teljesen lecsökkent, de ma már ismét kezdeményezek, és hetente többször is együtt vagyunk a barátnőmmel.”

„Másfelé kerestem a boldogságot”

Hajnal Demeter (55) egyedülálló, elvált

„A házasságom kezdeti szakaszában nagyon boldogok voltunk a feleségemmel, azonban a gyerekek születését követően minden megváltozott. Egyre kevesebb ideje jutott rám, és magára is. Ez befolyásolta a vonzódásomat, és bevallom, elkezdtem másfelé keresni a boldogságot. Persze mint minden, ez is kiderült. Egy ideig még próbálkoztunk azzal, hogy a gyerekek miatt együtt maradunk, de nem ment. Elváltunk, és azóta több párkapcsolatom is volt, de mindegyik véget ért, hol ezért, hol azért. Hol én voltam a hibás, hol nem. Mindenesetre a kapcsolatok elején minden remekül működik, azonban később valahogy már elmúlik a vonzalom, így a kapcsolat is zátonyra fut. Most éppen nincs barátnőm, de nem zárkózom el az új kapcsolatoktól.”

„A feleségem nem tud erről”

Tóth Róbert (57) házassága mellett van kapcsolata

„Huszonöt éve vagyok nős, és egy ideje van egy kapcsolatom a házasságom mellett. A feleségem és a gyermekeim nem tudnak erről, és szeretném is, ha ez így is maradna. A feleségem nagyon rendes, kedves és megértő velem, és én szeretem is őt, de már nem vonzódom hozzá. A kapcsolatomban megvan a vonzalom, az újdonság varázsa, és minden amire szükségem van. De a biztos hátteret a családom szolgáltatja, és erre óriási szükségem van.”

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.