Férfias tanácsok

c_400_200_16777215_00_images_01der_1.jpgTanácsok férfiaknak iránymutatásul, hogy mire kell figyelniük annak érdekében, hogy egészségesen éljék le életüket.

1. Figyeljünk a testsúlyunkra!
Nem könnyű, főleg a cigarettáról való leszokás után, ami sokak szerint csak a kilók felszedésével győzhető le. De ne így gondolkodjunk, kis odafigyeléssel, és a pótcselekvésként felvett rágcsálni valók fogyasztásának mellőzésével mindez elkerülhető!


2. Módjával a szeszesitallal!
Naponta egy-két pohár bor például csökkenti a szívkoszorúér-megbetegedés kockázatát, viszont nagyon fontos mértéket tartani a tömény italok fogyasztásával, hiszen sajnos hamar függőséghez vezethetnek.

c_400_200_16777215_00_images_01der_2.jpg3. Fontos a mindennapi testmozgás!
Azon túl, hogy a gyakori testmozgás jó hatással van a magas vérnyomásra, a koleszterinszintre, a cukorbetegségre, a túlsúly problémákra és a csontritkulásra, abban is segít, hogy lelkiállapotunk kiegyensúlyozott legyen, s ne váljunk depresszióssá.

4. Rendszeresen ellenőrizzük a koleszterin, valamint a vérnyomásszintünket!
A magas koleszterin szintet, és a magas vérnyomást egyaránt úgy nevezik, hogy "csendes gyilkosok". Mégpedig azért, mert miközben jelentős pusztítást okoznak az artériákban és a szívben, semmilyen tünetet nem érzékel az ember magán, csak ha már nagy baj van. Ezért ennek megelőzése a rendszeres vizsgálaton múlik.


5. Évente legalább egyszer menjünk el urológiai vizsgálatra!
Ezzel a vizsgálattal lehet ugyanis csak kiszűrni a nagyrészt halálos kimenetelű prosztata és vastagbél rákot - még gyógyítható stádiumban.


6. Naponta vegyünk be egy gyerekaszpirint!
Természetesen csak azok, akik nem allergiásak rá. Az aszpirin csökkenti a szívinfarktus kialakulását és segíti a vér zavartalan eljutását a szívbe és az agyba.


7. Éjünk biztonságos szexuális életet!
Ezt sosem elég fontos hangsúlyozni. A gombafertőzés és egyéb nemi betegségek (az AIDS-ről nem is beszélve) komoly kellemetlenségeket okozhatnak - feleslegesen.

8. Zöldhályog megelőzése érdekében keressük fel a szemorvosunkat!
Ez azért fontos, mert a zöldhályog az egyik leggyakoribb okozója a megvakulásnak, és sajnos csak akkor jelentkeznek a tünetei, amikor már jelentős mértékben károsodott a látóideg. Ezért nevezik ezt a betegséget az orvosok úgy, hogy "tolvaj az éjszakában".


9.  Használjunk legalább 15-ös faktorú fényvédő krémet!
A bőrrák a leggyakoribb az összes rákbetegség közül. Igaz, a többségük nem halálos kimenetelű, viszont ha nem diagnosztizálják korán, akkor csúnya elváltozások maradhatnak a kezelés után. Tehát a megelőzés marad a leghatásosabb védekezés. Magas faktorú fényvédő krém, s kerüljük a közvetlen napon való tartózkodást délelőtt 10 órától délután 14 óráig, amikor a napsütés a legerősebb.

10. Fordítsunk nagyobb figyelmet az étrendünkre!
Nem arról van szó, hogy a legdivatosabb diétát kell követni. Próbáljunk meg teljes kiőrlésű búzából, rozsból készült pékárut enni, valamint igyekezzünk a telítetlen zsírsavas (például omega-3) ételeket előnyben részesíteni.


11.  Szánjunk időt relaxálásra, vagy meditálásra!
Ez a legtágabban értelmezhető pont. Bármilyen tevékenység (testmozgás, olvasás, játék, hobbi) pihentetheti az embert, ez teljesen személyiségtől függ, hogy ki mit szeret csinálni a szabadidejében. Mindannyiunknak szüksége van arra, hogy akár csak egy kis időre is, de legalább napjában egyszer mentálisan és érzelmileg is ki tudjunk kapcsolni, bárhol is vagyunk, bármit is csinálunk.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.