Cukorbetegség és testedzés

Bővebben: Cukorbetegség és testedzésA mozgásterápiát a cukorbetegség kezelésében már i. e. 600 évvel alkalmazták az indiai orvosok, a későbbiekben azonban hosszú ideig az orvosok inkább fizikai kíméletet javasoltak, s csak az inzulinkezelés bevezetését követően kezdték ismét – a diéta és az inzulin mellett – a terápia harmadik oszlopának tekinteni.

Bővebben: Cukorbetegség és testedzés

Allergiások „fegyvertára”

Bővebben: Allergiások „fegyvertára”Végre itt a nyár! Melegebbek és hosszabbak a napok, gyönyörű virágokban pompáznak a bokrok és a fák. Ez az időszak sok örömöt, de az emberiség egy részének sok bosszúságot is hoz. Hisz ez a pollenallergia csúcsszezonja. Az első fa virágzásával indul és egészen október végéig tart!

Bővebben: Allergiások „fegyvertára”

Férfi klimax, és amit tehetünk ellene

Bővebben: Férfi klimax, és amit tehetünk elleneDr. Szűcs Miklós pályája kezdete óta Debrecenben dolgozik, és azt is hamar megtalálta, mi is érdekli legjobban az urológia területén. Andrológusként gyakran találkozik olyan férfiakkal, akik a klimax tüneteivel küszködnek. Pedig ezekre is van orvosság!

Bővebben: Férfi klimax, és amit tehetünk ellene

Mi történt a férfiakkal?

Bővebben: Mi történt a férfiakkal?Igaz, hogy a férfiak képviselik az ún. erősebb nemet, de az is bizonyos, hogy ők az esendőbbek. Magyarországon például a férfiak születéskor várható átlagos élettartama jelenleg 66 év körül van a nők 75 évével szemben.

Bővebben: Mi történt a férfiakkal?

Gyógyító fürdők

Bővebben: Gyógyító fürdőkA balneoterápiával (gyógyvíz-kezelésekkel) foglalkozó szakembernek gyakran teszik fel a kérdést, hogy milyen fürdő segít a mozgásszervi, a nőgyógyászati vagy éppen a bőrproblémákon. E kérdésre meglehetősen nehéz egyértelmű választ adni, hiszen a gyógyvizekben rejlő kémiai elemek együttesen és nem külön-külön fejtik ki hatásukat.

Bővebben: Gyógyító fürdők

A nők sokkal érzékenyebbek az időjárásra!

Bővebben: A nők sokkal érzékenyebbek az időjárásra!A légkör hat az emberre születésétől haláláig. De mi is a helyzet a légkör emberre gyakorolt hatásaival az átlagos közép-európai időjárásnál? A legújabb tudományos ismeretek váratlan megállapításokkal is szolgálnak.

Bővebben: A nők sokkal érzékenyebbek az időjárásra!

Az egészséges bőr titka: hasznos baktériumok

Bővebben: Az egészséges bőr titka: hasznos baktériumokA Kalifornia Egyetem kutatói igazolták, hogy a bőrfelszínen található normál baktérium flóra gátolja a sérülések után jelentkező túlzott mértékű gyulladások kialakulását. Az emberi és egér baktérium tenyészeteken elvégzett vizsgálatok érdekessége, hogy nem csak a sebgyógyulás eddig fel nem fedezett folyamataiba enged betekintést, de egyben mikroszkópikus szintű magyarázatot is nyújt a higiénia hipotézis megértéséhez.

Bővebben: Az egészséges bőr titka: hasznos baktériumok

Kóros kövérség

Bővebben: Kóros kövérségVannak országok, ahol emberek milliói éheznek, és vannak, ahol ugyancsak milliók rendre túleszik magukat, folyamatosan gyarapítva ezáltal testsúlyukat. A túlsúly ma a világ egyik legelterjedtebb krónikus betegsége, amely egyre nagyobb problémát jelent.

Bővebben: Kóros kövérség

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.