Spermagyilkos szauna

c_400_200_16777215_00_images_7329065_s.jpgÉpp babával próbálkoztok? Valamiért nem jön össze? Esetleg már megjártátok a genetikai vizsgálatot is a pároddal? Gondold végig a saját szokásaidat, ugyanis azok is rejthetik a probléma gyökerét.

Bizonyára tudod, hogy nem véletlen, hogy a heréid a testeden kívül helyezkednek el. Ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű spermiumot termelhessenek, pár fokkal hűvösebb „klímára” van szükségük, mint a testhőmérsékleted. A hő emelkedése negatívan befolyásolja a spermaszámot, és a minőségére is kihathat. Ilyen egyértelmű hőváltozás például, a sokak által kedvelt szaunázás. Ennek az ősi egészségmegőrző rituálénak számtalan pozitív hatását vizsgálták és bizonyították már be szerte a világon. Azzal azonban kevésbé foglalkoztak a tudósok, hogy van-e valamilyen negatív hozadéka a forró gőznek. Sajnos a jelek szerint a spermiumoknak biztosan nem tesz jót.

Ezt igyekeztek bebizonyítani a Maryland Egyetemen. Az Orvostudományi Kar urológusa vezetésével készítették el a vizsgálatot egészséges, harmincas férfiak körében. A vizsgálat lényege az volt, hogy a tesztben résztvevő férfiak három hónapon át, hetente kétszer szaunáztak, majd abbahagyták. A vizsgálatban kiderült, hogy a szaunázó férfiak spermaszáma átlag alatt volt, és még ott is maradt legalább három hónapig a szaunázás abbahagyása után is. Hat egész hónap kellett ahhoz, hogy az értékek visszaálljanak a normálisra. Bebizonyosodott, hogy 3 Celsius fokkal emelkedett a herék hőmérséklete, ami már elég is volt ahhoz, hogy a fenti, negatív eredmény megszülessen. A kutatásban nem vizsgálták, hogy ez kihat-e a termékenységre is, így erről a fontos kérdésről nem állnak rendelkezésre hivatalos adatok. Puszta következtetés, hogy ha a spermiumok száma és minősége is csökken, akkor valószínűleg nem olyan könnyű a gyermeknemzés. Ennek ellenére természetesen a szaunázás nem fogamzásgátló módszer!

A tanulmány, amely a Human Reproduction című folyóiratban jelent meg, részletezték azt is, hogy a szaunázás károsította a spermiumok mitokondriumát. Még arra is hatott, hogy hogyan áll össze a DNS a spermiumokban. A kutatás vezetője, Dr. Andrew Kramer hangsúlyozta, hogy ki kell terjeszteni a vizsgálatokat, több alannyal, különféle körülmények között is el kell végezni, valamint kamaszkorú fiúknál is tesztelni kell. Mivel a fenti kutatást csupán 10 férfi részvételével készítették, az adatok még nem tekinthetők egyértelmű bizonyítéknak. Ettől függetlenül – ha babát szeretnétek – óvni kell a heréket a túlmelegedéstől. Fontos, hogy a laptopod ne tartsd az öledben munka közben, ne vegyél forró fürdőt túl gyakran, és ha babaprojekt kerül szóba, semmiképp ne menj szaunába, mert sokáig számíthatsz nehézségekre a gyermeknemzést illetően. 

Amennyiben kérdésed van a témával kapcsolatban, keresd urológus szakértőnket online rendelésünkön. Anonim módon is felteheted a kérdésed itt.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.