Tél=pluszkilók?

Nagyon kevesen vannak, akik a téli hónapokban nem szednek fel magukra pluszkilókat. Ez valamilyen szinten természetes is, hiszen a hidegebb időszakban szükségünk van az extra energiára, de azért nem árt óvatosnak lenni!

c_400_200_16777215_00_images_stories_hoember.jpgÖsszetett probléma

Igaz, hogy az ünnepekkor sokan többet esznek, mint máskor, a téli hízásnak azonban nem ez a fő oka. Általában a karácsonyfa már a felszedett kilóinkkal együtt méreget minket. A gond főként lelki vonatkozású, a nőknél gyakrabban fordul elő, de nem kíméli a férfiakat sem. A téli depresszió az év utolsó negyedében keserítheti meg az életünket, leggyakrabban novemberben jön elő. Ilyenkor kevesebb a napsütés, de hideg van, sok a csapadék, s messze még a karácsony. Aki ezen felsorolt tünetek valamelyikében érintett, állandóan éhesnek érzi magát, változékony a hangulata, sokszor levert, a feszültséget is rosszul viseli. Sokkal többet alszik a megszokottnál, mégis folyton fáradt. A legrosszabb, ha már nem csak édességekre és szénhidrátokkal telített ételekre vágyik az illető, hanem előkerül az alkohol is.

A megoldás

A szerotonin nevű hormonnal függ össze a túlzott nassolási vágy, csakúgy, mint a téli depresszió. Édességfogyasztás után szerotonin termelődik a szervezetben, ami a hangulatra jótékonyan hat, de nem ajánlott hosszú távon, mert könnyen felszedhetünk tőle néhány kilót.
A rossz szokásról azonban áttérhetünk az egészséges életmódra: bár néhány kritikus napot át kell vészelni édességfogyasztás nélkül, hosszú távon meglesz az eredménye. Érdemes minél egészségesebb nassolnivalót keresnünk például, de sportolni is erősen ajánlott, utána meg lehet tapasztalni azt a különleges örömérzetet, ami a feladatok teljesítésével jár.

 

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.