7 férfias tipp

c_400_200_16777215_00_images_01af1.jpg

Hol van már az a kor, amikor a férfinál elég, ha „egy hajszállal szebb az ördögnél“? Persze, azt nem tudhatjuk, milyen az ördög, de azt igen, hogy az egészséges ápoltság kifejezetten vonzó kortól és nemtől függetlenül. 7x1 férfias tippünk minden férfinak jár!

Izzadás
A fizikai megterhelés hatására a férfiak hamarabb és erősebben verejtékeznek, mint a nők. A sportosabbak erősebben izzadnak, ugyanis szervezetük hozzászokott az intenzív testmozgáshoz, s testük már a sportolás legelején felkészül a szervezet párologtatás általi külső hűtésére, így könnyebben elkerülhető a túlmelegedés. Az izzadás gyakran kellemetlen szaggal jár, amit a dezodor sem enyhít.
Tipp: A citrusfélék leve a testszagot okozó baktériumok számára barátságtalan környezetet hoz létre. Kenjen bőrére egy kis citromlevet!

c_400_200_16777215_00_images_01af2.jpg

Borotválkozás
Borotválkozás közben hámsejteket kaparunk le a bőr felszínéről. Külső védőrétege nélkül a bőr szárazzá és érzékennyé válhat. Nagyobb a kiütés kockázata kapkodva vagy nem megfelelően végzett borotválkozás után.
Tipp: Sterilizálja a pengét gyógyszertári alkohollal és mindig a szőr növésének irányában borotválkozzon!

Érzékeny bőr
A férfiak bőre átlagosan mintegy 20 százalékkal vastagabb, mint a nőké, több kollagént tartalmaz és megjelenése feszesebb. Mivel több a faggyúmirigyük, ennek következtében több pórusuk van, s kevésbé hajlamosak a bőrszárazságra mint a felnőtt nők. Mindettől függetlenül sok férfinak száraz és érzékeny a bőre.
Tipp: Ha érzékeny a bőre, használjon bőrnyugtató hidratáló krémet!

Körömápolás
A férfiak keze gyakran sokkal durvább igénybevételnek van kitéve, mint a nőké, főként, ha fizikai behatás éri a körmöket. A körömlemez hosszában vagy lemezesen széttöredezhet, beszakadhat, eltorzulhat, a kéz bőre kiszáradhat, tápanyag és vízhiányossá válhat.
Tipp: Ha töredezett a körme, ha elszíneződik, vagy megváltozik a szerkezete, gyanakodjon körömgombára és forduljon orvosához, gyógyszerészéhez.

Haj
A haj típusának megfelelően válassza ki a sampont és a balzsamot, ma már többféle termék készül kifejezetten férfiak számára és két-három naponta mosson hajat. A hajmosásra érdemes rászánni az időt, lehetőség szerint néhány percig masszírozza fejbőrét, ezzel élénkíti a fejbőr vérkeringését, és a haj gyorsabban nő majd.
Tipp: A hajápoló szerek többsége igen tömény, ha nem mossa ki jól a hajából, azzal árthat a fejbőrének. Ha nem muszáj, ne használjon hajszárítót!

Szőrzet
Pubertás kor után a tesztoszteron kialakítja a másodlagos nemi jelleget, amely a férfi karakter kialakulásához vezet. A szőrzet megerősödik. A divat időnként a férfiakat is elcsábítja a szőrtelenség felé, napjainkban például a hónaljszőrzet borotválása teljesen szokványossá vált.
Tipp: Figyeljen a szemöldök, a fül- és orrszőrzet ápolására, havonta legalább egyszer vágja le a hosszúra nőtt szőrszálakat!

Fog
A megfelelő szájhigiéniához tartozik a fogmosás mellett a fogselyem használata és rendszeres nyelvtisztítás. A közhiedelem szerint a kellemetlen szájszag oka többnyire valamilyen gyomorprobléma, holott legtöbb esetben a rossz szájhigiénia okozza a kellemetlen szájszagot.
Tipp: Fogszuvasodás ellen leghatásosabbak a fluoridos fogkrémek. Maximum  0,15 % tiszta fluorid megengedett!

Forrás: Patika Tükör

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.