A házasság első éve a legnehezebb? – megkérdeztük

Öt fiatal házaspárral beszélgettünk arról, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenézniük a házasságuk első évében. Érdekes válaszokat kaptunk.

c_400_200_16777215_00_images_edf01.jpg

1. Anna és Péter

„2014-ben volt az esküvőnk a Balatonnál. Gyönyörű volt. Még most is beleborzongok az emlékébe, persze jó értelemben.” – kezdi Anna. „Az együttjárásunk sem volt teljesen zökkenőmentes. Tartottunk tőle, hogy a házasság is nehéz lesz, mert nagyon különbözőek vagyunk. Nálunk ebből az alapvető különbözőségből adódtak a nézeteltérések az első évünkben. Komoly feladat volt részünkről a kommunikáció fejlesztése. Házasság előtt nem sokáig laktunk együtt, ami tovább nehezítette ezt. Mostanra azért megbirkóztunk a fő bajokkal, de mindig jön egy-két kisebb probléma, amit meg kell oldani. De  gondolom, ez mindenkinél így van, nem?”

c_400_200_16777215_00_images_edf02.jpg

2. Bori és Jocó

„Mi 2000-ben házasodtunk össze, két év együttélés után. Nagyon komolyan gondoltuk a köteléket és így érezzük azóta is.” – mondja Jocó. „Az első évünkben a legnagyobb problémánk az volt, hogy nem sikerült teherbe esnem.” – folytatta Bori. „Sajnos ez nagyon rányomta a bélyegét a mindennapjainkra, és a kapcsolatunk kezdett meggyengülni. Ahelyett, hogy összébb hozott volna minket ez a súlyos probléma, elkezdtük egymást hibáztatni. A rengeteg vizsgálat, orvostól orvosig járás nem segített ezen. Végül kikötöttünk egy párterápián, mert mindketten úgy gondoltuk, hogy fontos a másik annyira, hogy ne adjuk fel. Sikeres volt a terápia, mert még mindig együtt vagyunk. És ami a legjobb, spontán fogantak a gyerekeink. Ketten vannak, és imádjuk őket.”

3. Lia és Feri

„Mi még nem vagyunk egy egész éve házasok, viszont az esküvő előtti együttjárásunk 8 évig tartott. Ez azért elég hosszú idő. Már senki sem hitte, hogy mi valaha összeházasodunk.” – mondja Lia. „Pedig mi mindig is tudtuk, hogy így lesz, de nem akartuk a szüleinkre róni az egész anyagi terhet, - folytatja Feri - így a teljes esküvőt, nászutat, mindent mi fizettünk. Nekünk most az anyagiak jelentik a legnagyobb problémát, mert belevágtunk egy lakáshitelbe is, hogy kertes házban élhessünk. Ráadásul jön az első gyermekünk, így nem vagyunk könnyű helyzetben, de nagyon boldogok vagyunk. Figyelünk arra, hogy mire költünk, dolgozunk, és igyekszünk félretenni, amikor csak tudunk.”

4. Karola és Sanyi

„2015-ben házasodtunk össze. nagyon szűk körű esküvőnk volt, mert a szüleink nem akarták ezt a házasságot.” – kezdi Karola. „Sanyi roma származású, emiatt sem az én szüleim, sem az ő családja nem akarta, hogy mi együtt legyünk. Ennek ellenére mi tudtuk, hogy összetartozunk, és felvettük a harcot a külvilág ellen. Összeházasodtunk, de a család még most is problémázik. Alig tartjuk már velük a kapcsolatot. az első unokájukat még nem is látták. Számunkra ez volt a legnehezebb az első évben, de azóta is folyamatos. Remélem, azért egyszer megenyhülnek, és minden jó lesz.”

5. Chizuko és Pali

„Chizuko Japánból jött Magyarországra tanulni. Rögtön beleszerettem, de nem csak én, több sráccal kellett megküzdenem érte. Végül engem választott.” – meséli Pali. „Sajnos az örömöm nem tartott sokáig, ugyanis anyukám borzalmasan gyűlöli Chizukót. Nem akarta, hogy együtt járjunk, és mindent el is követett annak érdekében, hogy az akarata teljesüljön. Nagyon mélyre süllyedt sajnos. Még Chizuko nyugtatgatott engem, és ő próbált az anyám felé terelni, hogy tisztelnem kell. De azt már nem lehetett, ahogy ő viselkedett. Chizuko szülei nagyon normálisan reagáltak a lányuk döntésére. Az esküvőt megtartottuk, de anyám nem jött el. Nem is bántam. Azt hiszem, nálunk az anyós-meny probléma nem lesz kézzel fogható, mert anyu azóta sem látogatott meg bennünket. Ez majdnem két éve így van. Én már feladtam, de Chizuko szerint majd meggondolja magát. Ebben az évben elhívtuk, hogy ismerkedjen meg Chizuko családjával Japánban, de nem jött el. Úgy látszik, inkább elveszíti a fiát, mint hogy elfogadná a menyét. Ez ellen nem tudok tenni semmit. A gyermekeinket mindenképp elfogadónak neveljük majd, mert a gyűlölet nem vezet sehova, csak szomorúság marad utána.”

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.