Eladó a világ legdrágább autója!

c_400_200_16777215_00_images_ato.jpgIsmét megdőlhet a világ legdrágább autójának rekordja, és nagyon úgy néz ki, hogy továbbra is egy Ferrari 250 GTO birtokolja majd a trónt.

Egy Németoszágban eladásra kínált modellt közel 64 millió dollárnak megfelelő euróért hirdeti a tulajdonosa: ha talál vevőt, messze felülmúlja majd a tavaly gazdát cserélt példány 52 millió dolláros árát.

 

 

A tavaly egy privát transzfer keretein belül értékesített 250 GTO egy 1963-as évjáratú példány volt, míg az egyik német autóértékesítő portálon kínált kocsit 1962-ben gyártották. A most eladásra kínált 250 GTO különlegessége, hogy egyike az első elkészült példányoknak: a típusból egyébként 1962 és 1964 között összesen 39 darab készült, így a legkevésbé sem meglepő, hogy azon ritka alkalmakkor, amikor gazdát cserél egy-egy példány, rendszerint őrült összegek repkednek a levegőben.

Bár a GTO-k olyan hírességek és milliárdosok tulajdonában vannak, mint például a Pink Floyd dobosa, Nick Mason és a Wal-Mart főguru Rob Walton, nem mindenki érti, hogy miben rejlik az autó varázsa: „Olyan, mint Mona Lisa. Misztikuma van. A kollekciód csak akkor lehet csodálatos, ha van egy GTO-d” – idézett tavaly a Bloomberg egy Don Williams nevű ismert kaliforniai autógyűjtőt.

Mint a népszerű autós blog, a jalopnik.com rámutat: a 3 literes, V12-es, 300 lóerős, mostanáig 15 ezer kilométert futott autó 64 millió dolláros árából csak az adó nagyjából 10 millió dollárt tesz ki, amelyből már önmagában szupersportkocsik egész garmadáját lehetne összevásárolni.

Hvg.hu

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.