Gondolta volna, hogy ezek a legfertőzőbb weboldalak?

c_400_200_16777215_00_images_stories_vir_1.jpgA vírusirtó szoftvereket gyártó G Data kategorizálta, hogy milyen témájú weboldalak terjesztenek leggyakrabban kártevőket. Meglepő eredményre jutott. A weboldalakról hallva szinte mindenki már vágja is rá, igen, az erotikus tartalmat kínáló oldalak a legveszélyesebbek. Azonban, meglepő módon, az élen más típusú szájtok állnak.

c_400_200_16777215_00_images_stories_vir_2.jpgA veszélyes tartalmakat kínáló oldalak toplistáját 15,8 százalékkal a technológiai témájúak vezetik, például letöltésgyűjtemények és a hamis vírusirtó programokat kínáló weboldalak. A második helyet persze még mindig az erotikus tartalmú oldalak foglalják el, míg harmadiknak az üzleti témájú webszájtok futottak be – könnyen lehet tehát megfertőződni befektetési tippek után kutatva is.

(Kattitson a fenti képre a teljes listáért!)

Számos fertőzést terjesztenek a blogok, illetve a blogmotorokat használó céges weboldalak is. Ezekkel jellemzően az a probléma, hogy tulajdonosaik sokszor elfelejtkeznek a frissítések folyamatos telepítéséről, így a bűnözők az ismertté váló biztonsági réseken keresztül könnyedén manipulálhatják őket.

A toplista elemzésekor a legfeltűnőbb, hogy egyetlen kategóriába sem lehet egyértelműen besorolni a fertőző weboldalakat, azaz ma gyakorlatilag bármilyen témájú szájtot felkeresve megfertőződhet egy védelem nélküli számítógép.

A fertőzés menete általában jellemzően rendkívül egyszerű. Ha nincs a számítógépen frissített, a webes forgalmat is folyamatosan vizsgáló vírusirtó szoftver, a kártevő településéhez elegendő lehet pusztán a weboldal meglátogatása, tehát téves az a nézet, hogy egy gép csak akkor fertőződhet meg, ha arra letöltenek valamit.. Máskor a bűnözők a hiszékenységet kihasználó emberi csapdát állítanak a látogatóknak: megkérik, hogy telepítsen egy videolejátszó bővítményt, vagy felajánlanak egy ingyenes – ámde fertőzött – szoftvert.

A szakértők szerint a fertőzések elkerüléséhez minden támadott platformon érdemes frissített, jogtiszta vírusirtó szoftvert használni, a Windows mellett beleértve az OS X alapú és androidos készülékeket is. Nem javasolt, hogy a kéretlen reklámlevelekben vagy a fórumbejegyzésekben található ismeretlen linkekre kattintsunk, fontos viszont, hogy az operációs rendszer mellett naprakészen tartsuk más alkalmazásainkat is.

Hvg.hu

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.