Újraforgatták a filmtörténet talán legjobb autós üldözését

c_400_200_16777215_00_images_fmu.jpgSan Francisco utcái helyett a Silverstone-i versenypályán játszódott le újra a Ford Mustang GT és a Dodge Charger kergetőzése.

Az 1968-as Bullitt című film minden autórajongó számára kötelező alkotás, hiszen azon túl, hogy az egyik legnagyobb stíluskirály Steve Mcqueen játssza benne a főszerepet, ebben a filmben látható a filmtörténet egyik leghíresebb autós üldözése. San Francisco dimbes-dombos utcáin üldözi egymást egy sötétzöld Ford Mustang GT és egy éjfekete Dodge Charger R/T. 

A gumicsikorgó, olykor betonhoz koppanó amcsi izomautók látványán túl a hangok is mámorítóak, ahogy a V8-as nagyvasak zenélnek, az semmihez sem hasonlítható. Az ülődözés első pillanatától ráadásul nem használtak semmilyen aláfestő zenét, amitől az egésznek sokkal nyersebb hangulata van. Arról nem is beszélve, hogy még az is benne maradt a filmben, amikor Mcqueen kicsit besokall az egyik kanyarban elrontva a jelenetet.

Ezt a hangulatot szerették volna újrateremteni a júliusban megrendezésre kerülő Silverstone Classic nevű rendezvény szervezői, akik kedvcsinálóként leforgatták a híres autós üldözést a Sikverstone-i versenypályán. 

Természetesen féltve őrzött és igen ritka veterán autókkal dolgoztak, ezért filmbéli jelenteknél sokkal óvatosabban bántak velük, de még így is igazi csemege, ahogy rotyogva, olykor pedig keresztben sodródva köröz a pályán a két muscle car. Az júliusi rendezvényen egyébként külön részt szentelnek az idén 50 éves Ford Mustangnak, így szinte garantált, hogy aki kilátogat, az élőben is láthat majd ilyen manővereket.

Hvg.hu

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.