Ezért jó apának lenni

c_400_200_16777215_00_images_zz36.jpg

A baráti társaságban már majdnem mindenkinek van egy-két gyerkőce, most pedig megszületett a legifjabb „falkatag”. Az apukájával arról beszélgettünk, hogy szerinte miért jó apának lenni.

Dávid annyi mindent felsorolt, amiért megéri mindenkinek babát vállalni, hogy ebből mi most az 5 legfontosabbat osztjuk meg veled.

 

 

1. Igazi férfi lehetek végre

Lehet, hogy sokan most elmosolyodnak, hogy miért mondom ezt. Szerintem egy férfi igazán akkor válik férfivá, amikor megszületik az első gyermeke. Ekkor elmondhatja magáról, hogy a vérvonala tovább él még valakiben. Minden újabb kisbabánál az érzés újra előtör.

2. Büszkeség

Amikor megszületik egy gyermek, a férfi úgy érzi, hogy van, mire, kire büszkének lennie. Egy baba olyan büszkeség, amit semmi más kapcsán nem érezhetünk. Főleg az első gyermek ad okot erre, de minden gyermekkel újra és újra érezzük.

3. Helyt kell állni

c_400_200_16777215_00_images_zz37.jpgVégre olyan feladatot ad az élet, amelyben tényleg oda kell tenni magunkat. Nem lehet mismásolni. Egy gyermek felnevelése egy életen át tart. Ezért van az, hogy még felnőttként is nehezen eresztjük őket.

 

 

 

 

4. Átélhetem a születés csodáját

Igaz, hogy nem én hoztam világra a babát, de igyekeztem a várandósságból is, és a szülésből is kivenni a részem. A baba közös projekt, minden ugyanúgy rám is tartozik. Az apás szülés akkora élmény, hogy azt nagyon nehéz szavakkal leírni, meg kell tapasztalni. ahogy vége volt, már úgy éreztem, azonnal jöhetne a következő. Persze a feleségem szemszögéből ez nem egészen így néz ki. Azért mindenben igyekszem neki segíteni.

5. Mindent megtaníthatok neki, amit tudok

Átadhatom neki az édesapámtól, édesanyámtól tanultakat. Végigkísérem majd az életét, és tanácsokat adok, amelyeket persze vagy megfogad, vagy nem. Soha nem akarom útját állni, de terelgetni mindenképpen szeretném. És megtanítom szeretni, megbocsátani, tisztelni másokat és önmagát.

Szerinted miért jó apának lenni? Írd meg nekünk, és kövess a Facebookon is.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.