5 jel, hogy valószínűleg allergiás vagy a spermára

Igen ritka érzékenységről van szó, de sajnos létezik – a spermaallergia. Ez a betegség valójában egy hiperszenzitivitás, amely a két nemnél különböző tünetekkel jelentkezhet. Íme, a 7 legfontosabb jel, amelyek közül bármelyiket tapasztalod szex után, feltétlenül fordulj orvoshoz.

c_400_200_16777215_00_images_kepek_allergia234.jpg

Égő érzés

A spermaallergia azonnal jelentkezik, miután a partnered ejakulál. Előfordulhat, hogy égető érzést tapasztalsz, a hüvely pedig vörös, duzzadt és belül akár hólyagos is lehet. Az efféle tünetek okozója nem kizárólag a spermaallergia lehet, ezért fontos, hogy ne vonj le egyből következtetéseket, hanem beszélj az orvosoddal a panaszaidról. A spermára való túlérzékenység csak néhány tízezer embert érint, ezért az orvosnak ki kell zárni az egyéb lehetséges okokat, például a spermicid- vagy az óvszerallergiát.

Viszketés

Ha viszketést tapasztalsz a hüvelyben, vagy a környékén, először biztos valamilyen gombás fertőzésre gondolsz. Ez helytálló is lehet, hiszen a nők 75%-a legalább egyszer élete során, átesik valamilyen gombás, hüvelyi fertőzésen. Ha azonban nincs más tüneted, csak a viszketés, ami általában szex után azonnal jelentkezik, érdemes megbeszélned orvosoddal a spermaallergia lehetőségét is.

Eddig, más partnerrel nem tapasztaltál semmi hasonlót

Nincs két egyforma sperma. Nagy esély van arra, hogy az új partnered spermájában egy adott fehérjére reagálnak az antitestek a te szervezetedben, és ezért érzel olyan tüneteket, amelyeket eddig soha. Sajnos ezt igen nehéz diagnosztizálni, mivel a reakció a partnered spermájában található fehérjékre alakul ki, valószínűleg nem mutat majd allergiát az allergiateszt. Vannak eljárások arra, hogy kiderítsék, valóban allergiás vagy-e a partnered spermájára. Előfordulhat, hogy a nőgyógyász mellett urológus és allergológus szakorvos segítségét is igénybe kell venned.

A tünetek nemcsak az érintett területen jelentkeznek

A spermaallergia tünetei nemcsak ott jelentkezhetnek, ahol a sperma a testedhez ért, hanem bárhol kialakulhat csalánkiütés. Hasonlóan más allergiákhoz.

Nehéz a légzés

Úgy érezheted, hogy a légzésed nagyon nehézkessé válik, belül forrónak érzed a tested és kapkodod a levegőt. Eddig még nem jegyeztek fel olyan esetet, hogy valakire nézve ez végzetes lett volna, de ha ez a tünet jelentkezik, azonnal irány a sürgősségi.

Tarjáni Rita

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.