A bujaság betegsége és a tudomány

Bővebben: A bujaság betegsége és a tudományVIII. Károly francia király olaszországi hadjárata után Olaszországban, majd egész Európában rettegett megbetegedés terjedt el: a külső nemi szerveken kemény tapintású fekély támadt, testszerte bőrkiütések, majd fekélyek keletkeztek, és ehhez ízületi fájdalmak és fejfájás is társult.

Bővebben: A bujaság betegsége és a tudomány

Elsők között a laparoszkópos eljárásokban

Bővebben: Elsők között a laparoszkópos eljárásokbanDr. Molnár Sándor 2010. január 1-től a Szegedi Tudományegyetem Urológiai Klinika főorvosi pozícióját tölti be. A jól felszerelt intézmény szinte minden urológiai kezelésre fel van készülve, különösen, hogy vezetője mindig is elöl járt az új eljárások használatában.

Bővebben: Elsők között a laparoszkópos eljárásokban

Fülfájás

Bővebben: FülfájásA fájdalmas tünetet akár középfülgyulladás, akár a külső hallójárat gyulladása vagy füldugulás okozza. Leggyakrabban a gyerekeknél jelentkezik, de felnőtteknek is sok problémát okozhat. Gyakran magától elmúlik, de a táplálékkiegészítők jelentősen meggyorsíthatják a gyógyulás folyamatát.

Bővebben: Fülfájás

A bőr és köröm gombás fertőzéseinek kialakulása

Bővebben: A bőr és köröm gombás fertőzéseinek kialakulásaA dermatomikózisok, azaz a bőr gombás fertőzéseinek kialakulását minden olyan külső és belső tényező segíti, ami a bőr és nyálkahártyák természetes védekezőképességét eredményező szerkezeti, kémiai, baktérium flóra egyensúlyát felborítja és, ami a gomba szaporodásának, életképességének kedvez ( pl. meleg, nedves környezet).

Bővebben: A bőr és köröm gombás fertőzéseinek kialakulása

A homocisztein csak humbug?

Bővebben: A homocisztein csak humbug?Tudja, mennyi vérének koleszterinszintje? És mi a helyzet a homociszteinjével? Ez utóbbi vegyületet a szakemberek rövidebb ideje vizsgálják, de már megtalálták a ránézve nem hízelgő elnevezést „a 21. század fenyegető koleszterinje”. Az alattomos homocisztein (Hcy) nincs tekintettel egyik korosztályra sem. Áldozatokat keres a gyerekektől (akár a magzati kortól) egészen idős korig. Miféle sátáni dolog ez?

Bővebben: A homocisztein csak humbug?

Az arthrosis képes nagyon meggyötörni

Bővebben: Az arthrosis képes nagyon meggyötörniHazánkban mintegy 1 millióan szenvednek a degeneratív ízületi megbetegedésben (arthrosis). Hogyan harcolnak ellene a kutatók? Azon kívül, hogy az ízületi megbetegedés a munkaképtelenség egyik leggyakoribb oka és forrása, sőt a tartós rokkantságé is, gyógyítása a legtöbb ráfordítási költséget igényli. Az ízületi fájdalmak csökkentése emeli az életminőséget, javítja a hangulatot és az alvást.

Bővebben: Az arthrosis képes nagyon meggyötörni

Egy veszélyes kombináció: az X-szindróma

Bővebben: Egy veszélyes kombináció: az X-szindrómaCsaknem 15 évvel ezelőtt kapta az X-szindróma elnevezést, az a betegségcsoport, amely a magasvérnyomás betegség, zsíranyagcsere zavar, cukorbetegség, elhízás kombinációjából áll. Önálló betegség voltát sokan vitatják, azonban kétségtelen, hogy ezeknek a kórképeknek az együttes előfordulása nem tekinthető ritkának.

Bővebben: Egy veszélyes kombináció: az X-szindróma

Kicsik, mégis ártalmasak!

Bővebben: Kicsik, mégis ártalmasak!Mikrobák, paraziták, gombák: sokféle betegséget okozhatnak, de szerencsére már sokat tudunk rólunk. Hogy tisztában lehessünk a különféle megbetegedések okával és tüneteivel, egy igazi szakértőt kérdeztünk! Dr. Csanádi Gábor a Debreceni Egyetem - Orvos- és Egészségtudományi Centrum Urológiai Klinikájának szakorvosa az orvosi egyetem kezdetén még csak abban volt biztos, hogy sebészeti területen szeretne dolgozni.

Bővebben: Kicsik, mégis ártalmasak!

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.