Az arthrosis képes nagyon meggyötörni

Bővebben: Az arthrosis képes nagyon meggyötörniHazánkban mintegy 1 millióan szenvednek a degeneratív ízületi megbetegedésben (arthrosis). Hogyan harcolnak ellene a kutatók? Azon kívül, hogy az ízületi megbetegedés a munkaképtelenség egyik leggyakoribb oka és forrása, sőt a tartós rokkantságé is, gyógyítása a legtöbb ráfordítási költséget igényli. Az ízületi fájdalmak csökkentése emeli az életminőséget, javítja a hangulatot és az alvást.

Bővebben: Az arthrosis képes nagyon meggyötörni

Egy veszélyes kombináció: az X-szindróma

Bővebben: Egy veszélyes kombináció: az X-szindrómaCsaknem 15 évvel ezelőtt kapta az X-szindróma elnevezést, az a betegségcsoport, amely a magasvérnyomás betegség, zsíranyagcsere zavar, cukorbetegség, elhízás kombinációjából áll. Önálló betegség voltát sokan vitatják, azonban kétségtelen, hogy ezeknek a kórképeknek az együttes előfordulása nem tekinthető ritkának.

Bővebben: Egy veszélyes kombináció: az X-szindróma

Kicsik, mégis ártalmasak!

Bővebben: Kicsik, mégis ártalmasak!Mikrobák, paraziták, gombák: sokféle betegséget okozhatnak, de szerencsére már sokat tudunk rólunk. Hogy tisztában lehessünk a különféle megbetegedések okával és tüneteivel, egy igazi szakértőt kérdeztünk! Dr. Csanádi Gábor a Debreceni Egyetem - Orvos- és Egészségtudományi Centrum Urológiai Klinikájának szakorvosa az orvosi egyetem kezdetén még csak abban volt biztos, hogy sebészeti területen szeretne dolgozni.

Bővebben: Kicsik, mégis ártalmasak!

Egészségtudatosság: az életünk záloga?

Bővebben: Egészségtudatosság: az életünk záloga?Prof. Dr. Pajor László a Szegedi ÁOK Urológiai Klinika vezetője, a Szegedi Orvostudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, nincs túl jó véleménnyel a magyarok egészségtudatosságáról. A professzor, aki a Magyar Urológusok és a Magyar Onkológusok Társaságának, valamint az Európai Urológus Szövetségnek tagja, és minden fórumon meg próbál tenni azért, hogy változzon valami a magyar egészségügyben.

Bővebben: Egészségtudatosság: az életünk záloga?

Segít a szűrés prosztatarák ellen

Bővebben: Segít a szűrés prosztatarák ellenJelentősen csökkent a prosztatarák által okozott halálozás az ausztriai Tirolban, miután a 45 és 75 év közötti férfiak számára ingyenes szűrést vezettek be - jelentette osztrák kutatók tanulmánya. A tartományban 1993-ban vezették be az ingyenes szűrést. Ennek során a vérben mérik egy fehérje, az úgynevezett prosztata-specifikus antigén (PSA) mennyiségét. A PSA-érték emelkedése jelzi, ha veszélyeztetett a páciens prosztatarák szempontjából.

Bővebben: Segít a szűrés prosztatarák ellen

Pótolhatók-e érzékszerveink?

Bővebben: Pótolhatók-e érzékszerveink?Az érzékszervek segítségével a külvilágból érkező ingereket érzékeljük. Az öt önálló érzékszervrendszer különböző ingerekre reagál: a szemek a vizuális információk értelmezését teszik lehetővé, a fül a hangot közvetíti és az egyensúlyt tartja fenn, az orr és a nyelv a szagokra és az ízekre reagál, a bőrben lévő érzőidegek pedig a fizikai kontaktus, a tapintás, a hőmérsékletváltozás és a fájdalom érzékelését segítik elő.

Bővebben: Pótolhatók-e érzékszerveink?

Amikor a testnek nem megy!

Bővebben: Amikor a testnek nem megy!Ha néha az emberi testnek nem sikerül valami, nem marad más hátra, mint segítséget kérni az orvosoktól. De a csúcstechnika nélkül sokszor ők sem tudnának segíteni. Diktáld a számítógépnek! „Kapcsold be a tévét és menj az MTV1-re.” Amikor a jövőben ezt a mondatot hallják valakitől, nem azt jelenti, hogy az illető magában beszél, csupán hangutasítást adott a számítógépének.

Bővebben: Amikor a testnek nem megy!

10 éves a Richter Urológiai Program

Bővebben: 10 éves a Richter Urológiai ProgramA Richter Urológiai Program 10 éve áll a magas szintű orvoslás és az egészségvédelem szolgálatában. A Richter ötvözi az évszázados magyar gyógyszergyártási tradíciót a modern technológiai csúcsminőséggel. Célja, hogy korszerű és elérhető árú készítményekkel álljon a lakosság gyógyításának szolgálatában, és tevékenységével hozzájáruljon a magyar gazdaság fejlődéséhez, az ország versenyképességének javításához.

Bővebben: 10 éves a Richter Urológiai Program

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.