Egészségtudatosság: az életünk záloga?

Bővebben: Egészségtudatosság: az életünk záloga?Prof. Dr. Pajor László a Szegedi ÁOK Urológiai Klinika vezetője, a Szegedi Orvostudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, nincs túl jó véleménnyel a magyarok egészségtudatosságáról. A professzor, aki a Magyar Urológusok és a Magyar Onkológusok Társaságának, valamint az Európai Urológus Szövetségnek tagja, és minden fórumon meg próbál tenni azért, hogy változzon valami a magyar egészségügyben.

Bővebben: Egészségtudatosság: az életünk záloga?

Segít a szűrés prosztatarák ellen

Bővebben: Segít a szűrés prosztatarák ellenJelentősen csökkent a prosztatarák által okozott halálozás az ausztriai Tirolban, miután a 45 és 75 év közötti férfiak számára ingyenes szűrést vezettek be - jelentette osztrák kutatók tanulmánya. A tartományban 1993-ban vezették be az ingyenes szűrést. Ennek során a vérben mérik egy fehérje, az úgynevezett prosztata-specifikus antigén (PSA) mennyiségét. A PSA-érték emelkedése jelzi, ha veszélyeztetett a páciens prosztatarák szempontjából.

Bővebben: Segít a szűrés prosztatarák ellen

Pótolhatók-e érzékszerveink?

Bővebben: Pótolhatók-e érzékszerveink?Az érzékszervek segítségével a külvilágból érkező ingereket érzékeljük. Az öt önálló érzékszervrendszer különböző ingerekre reagál: a szemek a vizuális információk értelmezését teszik lehetővé, a fül a hangot közvetíti és az egyensúlyt tartja fenn, az orr és a nyelv a szagokra és az ízekre reagál, a bőrben lévő érzőidegek pedig a fizikai kontaktus, a tapintás, a hőmérsékletváltozás és a fájdalom érzékelését segítik elő.

Bővebben: Pótolhatók-e érzékszerveink?

Amikor a testnek nem megy!

Bővebben: Amikor a testnek nem megy!Ha néha az emberi testnek nem sikerül valami, nem marad más hátra, mint segítséget kérni az orvosoktól. De a csúcstechnika nélkül sokszor ők sem tudnának segíteni. Diktáld a számítógépnek! „Kapcsold be a tévét és menj az MTV1-re.” Amikor a jövőben ezt a mondatot hallják valakitől, nem azt jelenti, hogy az illető magában beszél, csupán hangutasítást adott a számítógépének.

Bővebben: Amikor a testnek nem megy!

10 éves a Richter Urológiai Program

Bővebben: 10 éves a Richter Urológiai ProgramA Richter Urológiai Program 10 éve áll a magas szintű orvoslás és az egészségvédelem szolgálatában. A Richter ötvözi az évszázados magyar gyógyszergyártási tradíciót a modern technológiai csúcsminőséggel. Célja, hogy korszerű és elérhető árú készítményekkel álljon a lakosság gyógyításának szolgálatában, és tevékenységével hozzájáruljon a magyar gazdaság fejlődéséhez, az ország versenyképességének javításához.

Bővebben: 10 éves a Richter Urológiai Program

Védőoltás a tüdőgyulladás ellen

Bővebben: Védőoltás a tüdőgyulladás ellenNapjainkban az egész világ retteg egy, a madárinfluenza és az emberi influenza géncseréjét követően kialakuló, új típusú influenza világméretű járványától. Ennek már az első hulláma is akár kétmillió embert érinthet Magyarországon. A megelőzés egyik lehetősége az, ha a különösen veszélyeztetett embereket – az időseket és néhányfajta betegségben, betegségcsoportban szenvedőket – tüdőgyulladás elleni védőoltásban részesítik.

Bővebben: Védőoltás a tüdőgyulladás ellen

Egyedi feldefezés: kémcsőben születik a csontvelő!

Bővebben: Egyedi feldefezés: kémcsőben születik a csontvelő!A mesterséges szövetek tenyésztése in vitro, azaz „kémcsőben”, már hosszú hagyományokra tekint vissza. Az amerikai Michigan Egyetem tudósainak nemrégiben valóban sikerült egy huszárvágást végrehajtani. A laboratórium képes volt kémcsőben kitenyészteni a csontvelőt, amely megőrizte az alapfunkciók többségét.

Bővebben: Egyedi feldefezés: kémcsőben születik a csontvelő!

Tuberkulózis – reális veszély vagy csak a múlt?

Bővebben: Tuberkulózis – reális veszély vagy csak a múlt?Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felszólította minden ország kormányát, hogy tegyenek lépéseket a tuberkulózis leküzdése érdekében. A halálos betegségtől való félelem nem alaptalan: a tbc baktériumával bolygónk lakóinak eddig egyharmada fertőződött meg! A korábbi évek adatainak összehasonlítása során kiderült, hogy a tuberkulózis az AIDSnél is több ember haláláért felelős.

Bővebben: Tuberkulózis – reális veszély vagy csak a múlt?

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.