A férfi nemi szerv közelebbről – anatómia és élettan

Bővebben: A férfi nemi szerv közelebbről – anatómia és élettanMindenki tudja, hogy néz ki egy férfi nemi szerv. Ám a pontos anatómia és élettan nem mindig kerül a középpontba, ha a péniszről van szó. Dr. Soós Zitával, a Dunaújvárosi Szent Panteleon Kórház-Rendelőintézet Urológiai Osztályának urológusával most ezekről beszélgettünk.

Bővebben: A férfi nemi szerv közelebbről – anatómia és élettan

Felfázás a férfiaknál

Bővebben: Felfázás a férfiaknálSokszor tapasztaljuk, hogy a férfiak az utolsó pillanatig húzzák az egészségügyi vizsgálatokat. Ha influenzásak, inkább otthon nyomják az ágyat, de nem mennek el orvoshoz, ha húgyúti vagy szexuális problémákkal néznek szembe, akkor pedig mélyen hallgatnak, az urológiai vizsgálatoktól tartanak. Pedig a rendszeres szűrésekkel megelőzhetők, vagy időben felfedezhetők lennének olyan betegségek, amelyek később komoly problémákat okozhatnak. Dr. Csicsenkov Péter urológus adjunktussal a férfiakat is érintő felfázásról beszélgettünk.

Bővebben: Felfázás a férfiaknál

A potenciazavar már fiatal korban is gyakori?

Bővebben: A potenciazavar már fiatal korban is gyakori?A férfiak egyik legnagyobb rémálma, hogy nem tudnak jól teljesíteni az ágyban. A potenciazavarok előfordulása a kor előrehaladtával nő. Már a 40 év alatti férfiak 4-10 százalékánál is előfordul. Az erektilis diszfunkcióról Dr. Kardos Róbert urológus, sebész, onkológus főorvost kérdeztük.

Bővebben: A potenciazavar már fiatal korban is gyakori?

6 éves az online urológiai rendelés

Bővebben: 6 éves az online urológiai rendelésFérfinak lenni nem is olyan könnyű. A nők általában azt gondolják, hogy a férfiaknak egyszerű, csak élvezniük kell az életet. Ám arról kevésbé szól a fáma, hogy a férfiaknak vizelési problémákkal, potenciazavarokkal, prosztataproblémákkal kell szembenézniük életük folyamán. Ezekről a kérdésekről azonban nem szívesen beszélnek senkivel.

Bővebben: 6 éves az online urológiai rendelés

Szexuális úton terjedő betegségek – a láthatatlan veszélyforrás

Bővebben: Szexuális úton terjedő betegségek – a láthatatlan veszélyforrásA járványos betegségek terjedésének módja rendkívül szerteágazó. A cseppfertőzéssel terjedő, légúti megbetegedéseket mindenki ismeri, hiszen a tüneteket nemcsak a beteg, hanem környezete is észleli. Egyszerű a gyomor-bélcsatorna tartalmával terjedő betegségek tüneteit is felismerni. Ezeknél sokkal nehezebb felismerni azokat a betegségeket, amelyek nem járnak olyan feltűnéssel, kevesebb tünettel kell megküzdenie a fertőzöttnek. Ilyenek példáil a szexuális úton terjedő (STD – sexually transmitted disease) betegségek Dr. Kovács Róbert urológus-andrológus főorvossal ezen betegségek tüneteiről, diagnosztizálásáról és terápiájáról beszélgettünk.

Bővebben: Szexuális úton terjedő betegségek – a láthatatlan veszélyforrás

Érrendszerünk védelmében

Bővebben: Érrendszerünk védelmébenÉrhálózatunk artériákból (verőerekből), vénákból (visszerekből) és a két rendszer érintkezését biztosító mikroeres hálózatból (hajszálerekből) áll. Ezen a rugalmas csőhálózaton bonyolódik a szervezet sejtjeinek tápanyag- és oxigénellátása, illetve a salakanyagok és a széndioxid eltávolítása. Az átlagban ötliternyi vér mozgásban tartásáért a szívünk a felelős, amely bonyolult, precíziósan vezérelt pumpaként működik.

Bővebben: Érrendszerünk védelmében

Így óvd a vesédet!

Bővebben: Így óvd a vesédet!A vese fő feladata az anyagcsere során keletkező salakanyagok kiválasztása és kiürítése, valamint a hormontermelésben is fontos szerepe van.

Bővebben: Így óvd a vesédet!

Honnan tudod, hogy nemibetegséged van? 2. rész - Nők

Bővebben: Honnan tudod, hogy nemibetegséged van? 2. rész - NőkSorozatunk első részében a nemibetegségek tüneteit tárgyaltuk a férfiakra vonatkozóan. Ebben a részben a nőket érintő tünetekről lesz szó.

Bővebben: Honnan tudod, hogy nemibetegséged van? 2. rész - Nők

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.