Szexuális úton terjedő betegségek – a láthatatlan veszélyforrás

Bővebben: Szexuális úton terjedő betegségek – a láthatatlan veszélyforrásA járványos betegségek terjedésének módja rendkívül szerteágazó. A cseppfertőzéssel terjedő, légúti megbetegedéseket mindenki ismeri, hiszen a tüneteket nemcsak a beteg, hanem környezete is észleli. Egyszerű a gyomor-bélcsatorna tartalmával terjedő betegségek tüneteit is felismerni. Ezeknél sokkal nehezebb felismerni azokat a betegségeket, amelyek nem járnak olyan feltűnéssel, kevesebb tünettel kell megküzdenie a fertőzöttnek. Ilyenek példáil a szexuális úton terjedő (STD – sexually transmitted disease) betegségek Dr. Kovács Róbert urológus-andrológus főorvossal ezen betegségek tüneteiről, diagnosztizálásáról és terápiájáról beszélgettünk.

Bővebben: Szexuális úton terjedő betegségek – a láthatatlan veszélyforrás

Érrendszerünk védelmében

Bővebben: Érrendszerünk védelmébenÉrhálózatunk artériákból (verőerekből), vénákból (visszerekből) és a két rendszer érintkezését biztosító mikroeres hálózatból (hajszálerekből) áll. Ezen a rugalmas csőhálózaton bonyolódik a szervezet sejtjeinek tápanyag- és oxigénellátása, illetve a salakanyagok és a széndioxid eltávolítása. Az átlagban ötliternyi vér mozgásban tartásáért a szívünk a felelős, amely bonyolult, precíziósan vezérelt pumpaként működik.

Bővebben: Érrendszerünk védelmében

Így óvd a vesédet!

Bővebben: Így óvd a vesédet!A vese fő feladata az anyagcsere során keletkező salakanyagok kiválasztása és kiürítése, valamint a hormontermelésben is fontos szerepe van.

Bővebben: Így óvd a vesédet!

Honnan tudod, hogy nemibetegséged van? 2. rész - Nők

Bővebben: Honnan tudod, hogy nemibetegséged van? 2. rész - NőkSorozatunk első részében a nemibetegségek tüneteit tárgyaltuk a férfiakra vonatkozóan. Ebben a részben a nőket érintő tünetekről lesz szó.

Bővebben: Honnan tudod, hogy nemibetegséged van? 2. rész - Nők

Megelőzhető férfibetegségek

Bővebben: Megelőzhető férfibetegségekSokszor tapasztaljuk, hogy a férfiak az utolsó pillanatig húzzák az egészségügyi vizsgálatokat. Ha influenzásak, inkább otthon nyomják az ágyat, de nem mennek el orvoshoz, ha húgyúti vagy szexuális problémákkal néznek szembe, akkor pedig mélyen hallgatnak, az urológiai vizsgálatoktól tartanak. Pedig a rendszeres szűrésekkel megelőzhetők, vagy időben felfedezhetők lennének olyan betegségek, amelyek később komoly problémákat okozhatnak. Dr. Csicsenkov Péter urológus adjunktussal a férfiakat is érintő felfázásról és a rettegett hererákról beszélgettünk.

Bővebben: Megelőzhető férfibetegségek

Honnan tudod, hogy nemibetegséged van? 1. rész - Férfiak

Bővebben: Honnan tudod, hogy nemibetegséged van? 1. rész - FérfiakA szexuális úton terjedő betegségek nemi érintkezés útján terjednek. Ezt azért a legtöbb ember tudja, hiszen benne van a nevükben – nemi betegségek. Terjesztik a testnedvek (pl. az ondó, a hüvelyváladék), de a szexuális játékszerekkel is óvatosnak kell lenni. Az a legrosszabb bennük, hogy olyan alattomosak, hogy a hordozójuk sokszor nem is tudja, hogy beteg, és úgy adja tovább a fertőzést partnerének. Lássuk, melyek a legjellegzetesebb tünetek férfiak esetében.

Bővebben: Honnan tudod, hogy nemibetegséged van? 1. rész - Férfiak

A félelemnél jobb a bizonyosság – megelőzhető férfibetegségek

Bővebben: A félelemnél jobb a bizonyosság – megelőzhető férfibetegségekSokszor tapasztaljuk, hogy a férfiak az utolsó pillanatig húzzák az egészségügyi vizsgálatokat. Ha influenzásak, inkább otthon nyomják az ágyat, de nem mennek el orvoshoz, ha húgyúti vagy szexuális problémákkal néznek szembe, akkor pedig mélyen hallgatnak, az urológiai vizsgálatoktól tartanak. Pedig a rendszeres szűrésekkel megelőzhetők, vagy időben felfedezhetők lennének olyan betegségek, amelyek később komoly problémákat okozhatnak. Dr. Csicsenkov Péter urológus adjunktussal a férfiakat is érintő felfázásról és a rettegett hererákról beszélgettünk.

Bővebben: A félelemnél jobb a bizonyosság – megelőzhető férfibetegségek

A prosztata daganatos betegségei: a gyógyulás kulcsa a korai diagnózis

Bővebben: A prosztata daganatos betegségei: a gyógyulás kulcsa a korai diagnózisProf. Dr Tóth Csaba a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Urológiai Klinikájának Professzora egyetemi tanár. Elsőként vezette be hazánkban az endoszkópos vese- és urétersebészetet, valamint a laparoszkópos urológiai műtéteket. A Professzor Emeritus Urat a prosztata rosszindulatú daganatának kezelési lehetőségeiről kérdeztem.

Bővebben: A prosztata daganatos betegségei: a gyógyulás kulcsa a korai diagnózis

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.