Potenciazavar – a nő is segíthet!

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1352.jpgAhhoz, hogy egy férfi jó szerető legyen, sok minden szükséges, ám az élet nem mindig tökéletes. Minden sikeres férfi mögött áll egy nő áll, tartja a mondás. Dr. Kardos Róbert urológus főorvos is megerősíti a szállóigét, hiszen tapasztalata szerint a nőnek igen fontos szerep jut a férfi potenciazavarok hátterének feltérképezésében.

Milyen korban jelentkezhetnek merevedési zavarok?

Azt kell, mondjam, hogy 18 éves kórtól egész élettartam alatt előfordulhat. Természetesen a kor előrehaladtával az előfordulás is egyre gyakoribb. Fiatal korban az okok inkább pszichés eredetűek, és ahogy az évek telnek, inkább szervi elváltozások lesznek a kiváltói a merevedési zavaroknak. A komolyabb, tartós merevedési problémák hátterében 80%-ban szervi elváltozások bújnak meg.

Hogyan hat a nőkre a férfiak merevedési zavara?

A férfi kevésbé lesz kezdeményező, hiszen fél a sikertelenségtől a kudarctól, így a szexuális együttlétek száma ritkul. A nő először szinte biztos, hogy magában fogja keresni a problémát. Azt gondolja, már nem elég vonzó, sőt féltékenység is felütheti a fejét. Itt megoldás lehetne, ha a férfi nyíltan tudna beszélni a párjával a problémájáról, de ez nagyon ritka. Minél tovább tart ez a bizonytalanság annál több lelki komponense is lesz a potencia zavarnak.

Mit tehet a nő?

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1353.jpgOkosnak és tájékozottnak kell lennie. Túl kell lépnie a saját rossz érzésein, és bele kell élnie magát a férfi helyzetébe. A nőnek kell szóba hozni a problémát és beszélni róla. Fontos, hogy a partner tudja, hogy a merevedési zavarok hátterében legtöbbször nem urológiai problémák állnak, hanem olyan krónikus megbetegedések, amelyek az ereket károsítják, ezzel akadályozva vagy elégtelenné téve a merevedést. Ilyen betegség a cukorbetegség, a magasvérnyomás, az érelmeszesedés és a zsíranyagcsere megbetegedése is. A beszélgetést sokkal egyszerűbb úgy elkezdeni, hogy az általános egészségügyi állapot féltése áll a háttérben, és nem a féltékenykedés vagy a szexualitás.  A féltés nem is alaptalan, hiszen a merevedési zavar hírnöke lehet egy súlyos cukorbetegségnek, de akár infarktust is előre jelezhet.  A hölgyeknek fontos tudni azt is, hogy az aktív szexuális élet szükséges a jó életminőséghez. Ha sokáig nem kezelik a férfi problémáját, az rontja a kedélyállapotot, rontja a munkabírást és depressziót okozhat. Ma már olyan korszerű kezelési lehetőségek vannak, hogy akár életfogytig aktív szexuális életet tudjanak élni a párok.

Kihez fordulhatnak segítségért a férfiak?

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1354.jpgA férfiak nem szívesen járnak orvoshoz, pláne nem szexuális problémákkal, de a hölgyek rá tudják venni a partnerüket, hogy keressenek fel egy szakrendelőt vagy a háziorvost. Világviszonylatban a háziorvosok szerepe nagyon fontos a merevedési zavarok hátterében előforduló megbetegedések kiszűrésében, de a hazai gyakorlat inkább az mutatja, hogy szívesebben fordulnak a férfiak „idegen” szakorvoshoz. Úgy gondolom, hogy a háziorvossal kialakított intimebb viszony, gátolja a férfiak esetében a tünetek felfedését, szégyelli a páciens vagy fél attól, hogy mások is megtudják. Viszont fordított esetben, mikor régóta ismert krónikus betegsége van a páciensnek, akkor a háziorvos – egy megfelelő pillanatban – szóba hozhatja a potencia zavart, mert ez szövődménye a fent említett betegségeknek. Azt is meg kell említsem, hogy a merevedési zavarok gyógyszereinek 45%-át háziorvos írja fel.

Mi a megoldás?

Nagyon fontos, hangsúlyozni, hogy van megoldás. Egyszerű, praktikus és hatékony. Ahogy említettem, a szervi zavarok hátterében általában érszűkület áll, ami gyógyszeresen, átmenetileg javítható. Mindenképpen meg kell előzze a kezelést egy fájdalommentes gyors kivizsgálás. A gyógyszeres kezelés abban az esetben is hatékony, ha a háttérben nem bújik meg szervi elváltozás, és a probléma lelki eredetű. Sőt ezekben az esetekben a kezelés csak átmenetileg lesz szükséges.

A merevedésre ható gyógyszerek mindegyike a pénisz vérellátását javítja, a gyógyszerek hatása átmeneti, így az együttlétekhez kötött a bevétele. Olyan kezelés sajnos nem létezik, amivel tartósan vissza tudjuk állítani a 18 éves potenciált, de olyan igen, amivel az aktus végéig kielégítő merevedést lehet elérni.  A tablettát az esemény előtt fél-egy órával kell bevenni, és az aktusnak 4-5 órán belül meg kell történni.  Fontos, hogy a gyógyszertől spontán merevedés nincs, csak szexuális stimulus hozza létre a gyorsabb és tartós merevedést. Több tanulmány bizonyítja azt is, hogy a gyógyszernek pozitív hatásai vannak abban az esetben is, ha aktus nincs, csak a pénisz vérkeringésének javítása a cél.  Mivel a gyógyszer hamar kiürül a szervezetből az esetleges – nagyon ritka – mellékhatások eredményesen kezelhetők, és hamar elmúlnak.

Haris Éva

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.