Szeptember a prosztata hónapja – itt az idő, hogy elmenj a szűrővizsgálatra!

c_400_200_16777215_00_images_zz60.jpgA nők rendszeresen járnak nőgyógyászhoz, igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy elkerüljék őket a daganatos megbetegedések. A férfiak ezzel ellentétben inkább haboznak, és addig tolják a szűrővizsgálatokat, amíg panasz nem jelentkezik. Ám lehet, hogy akkor már késő.

Éppen a szűrővizsgálatok és a megelőzés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a Nemzetközi Prosztata Nap, azaz szeptember 15-e.

 

A figyelemfelhívó napot az Európai Urológus Társaság kezdeményezésére tartják meg minden évben. E mellett az egész szeptember a prosztata tudatosság hónapja. Nincs is jobb alkalom arra, hogy felkeresd az eddig oly rettegett urológust. Ne félj, az egészség a legfontosabb!

Hogy miért is van erre olyan nagy szükség manapság?

c_400_200_16777215_00_images_zz62.jpgSajnos a férfiak nem egészségtudatosak. Főleg hazánkban vannak ezzel komoly gondok. Az erősebbik nem ugyanis próbálja a gondjait a szőnyeg alá söpörni, nem szeretnek panaszkodni, orvoshoz is csak akkor mennek, ha már valami nagyon fáj. Ám ez nem a legjobb hozzáállás, mivel a férfiak daganatos megbetegedéseit tekintve a prosztatarák a második leggyakoribb. Mivel Magyarországon nem kötelező a szűrés, ritka, hogy valaki valóban komolyan veszi

Pedig a prosztata szűrővizsgálata fájdalommentes, és kevés időt vesz igénybe. A kellemetlenségért pedig valódi kárpótlás az a tudat, hogy nincs semmi gond.

c_400_200_16777215_00_images_zz63.jpgA vizsgálat célja az, hogy az esetleges betegséget még időben felfedezzék, megtegyék a szükséges lépéseket és a páciens hamarosan gyógyult lehessen. A prosztata daganatos betegsége 90%-os arányban gyógyítható, amennyiben idejében észlelik.

A korai felismerésnek az is nagy haszna, hogy a páciens is időben értesül az állapotáról, így tudatosabban tud élni, együtt tud működni a kezelőorvossal.

 

Cikkeinkkel, illetve online rendelésünk keretein belül, urológus szakértőinkkel igyekszünk felhívni a figyelmet a prosztata szűrővizsgálat fontosságára. Arra, hogy ezzel az egyszerű, pár perces vizsgálattal életet lehet menteni!

Kérdéseiddel fordulj hozzánk továbbra is bátran. És ne feledd, szeptember a prosztata hónapja, menj el szűrésre. Ha 50 feletti vagy, a szűrővizsgálat évente javasolt.

Kérdésed felteheted anonim módon is, csak egy kattintás az egész!

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.