A féltékenység csapdájában

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1422.jpgFéltékenység. Ha felmerül a szexualitás, akkor valószínűleg a színfalak mögött ott rejtőzik. Elválaszthatatlan az emberi kapcsolatoktól, mindegyikben jelen van így vagy úgy. Rengeteg vélemény és nézet tartja magát vele kapcsolatban.

Ahogy a szexualitás más és más mindenki számára, úgy a féltékenységről is különbözőképpen gondolkodunk.  Sokak szerint a féltékenység akkor születik meg, ha a kapcsolatban nincs bizalom, és feltételezzük a másikról, hogy görbe utakon jár. Mások úgy vélik, hogy a féltékenység a szeretet egy bizonyítéka. 

Mi is a féltékenység valójában?

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1423.jpgA nevében is benne van a félt szó, tehát valamit vagy valakit féltünk valamitől vagy valakitől. Van, hogy meg sem fogalmazódik bennünk, hogy kitől vagy mitől is féltjük a kedvest, de valahol mélyen, magunkban, a zsigereinkben érezzük azt a nagyon furcsa érzést, hogy igenis tudni akarjuk, hogy hol van, kivel és mit csinál. Persze a féltékenységnek is több fajtája van. Lehet, hogy valakit már annyira féltünk, hogy az beteges méreteket kezd ölteni. Ilyenkor azokat az eseményeket is felnagyítjuk, és rendkívül hevesen reagáljuk le, amelyek nem adnak okot ilyen viselkedésre. Ha már erőszakkal való fenyegetés is vegyül az érzelmi heveskedésbe, ott már valóban nagy baj van, ez a jelenség már nem is a párkapcsolat problémáira vezethető vissza, hanem bizonyos személyiségzavar állhat a háttérben, amit üdvös mielőbb kezelni, vagy feltárni legalább.

Más élethelyzet az, amikor a féltékenységnek van alapja. Ilyenkor tényleg történik egy olyan esemény, amely a féltékenységet kiváltja, vagy a meglévő féltékenységet megsokszorozza. Előfordulhat, hogy a pár nem tudja kezelni a helyzetet, vagy külső segítségre van szükség a probléma orvoslásához. De sajnos ez sem garancia arra, hogy a féltékenység eltűnik majd, és minden olyan lesz, mint azelőtt. Ilyenkor nagyon fontos a bizalom felépítése. Valószínűleg a megcsalt fél bizalma teljesen megrendült, amit nagyon nehéz visszaszerezni. Kőkemény harc és mindennapos kérdőre vonás is lehet azon az úton, amit a hűtlen félnek be kell járnia.

Megint egy másik helyzet az, amikor a pár elképzelései a kapcsolatról nem egyeznek. Sok ilyen együtt élő pár van, akik nem igazán értenek egyet azzal kapcsolatban, hogy milyen szabályok szerint, milyen közös cél érdekében élnek együtt. Előfordulhat, hogy az egyik fél nagyobb szabadságra vágyik, amit a másik fél nem tud elfogadni, vagy látszólag tolerál csak, a háttérben pedig emészti magát. Ennek ellenszere az, ha már a kapcsolat elején tisztázódik, ki mit vár el a másiktól, milyen szabályok között érzik magukat még biztonságban a felek. Ha ezek az elvárások nagyon nem találkoznak, akkor valószínűleg más és más elképzeléseik vannak az együttélésről, a szerelmi kapcsolatról, vagy esetleg nem is vágynak erre.

Minden esetben a kulcs a kommunikáció, a megbeszélés. Ha sikerül megbeszélni, kibeszélni a dolgokat, akkor még egy teljesen vesztett helyzetből is fel lehet állni.

Ha kérdésed van a témával kapcsolatban, keresd szakértőinket itt!

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.