Csókolózni jó!

A csók mindig is jelen volt az emberiség történetében. Festmények, szobrok tanúskodnak arról, hogy milyen régóta központi eszköze az érzelmek kifejezésének. Ám azon túl, hogy ezzel adunk hangot vágyainknak, a csók sokkal több ennél.

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1295.jpg

1. A csók csökkentheti az allergia tüneteit

Szeretnéd, ha az allergiaszezonban kevesebbet viszketne a szemed és nem kellene annyit szenvedned az orrfolyás miatt? Csókolózz többet! Kutatók szerint napi 30 perc csókolózás képes csökkenteni az enyhe szezonális allergiák és az ekcéma tüneteit.

2. Enyhítheti a fájdalmakat

Amikor megöleled a partnered és összeér a szátok, oxitocin és endorfin szabadul fel, ami enyhíti a krónikus fájdalmat. Ennek a hormonnak van szerepe szülés közben is, ugyanis lazítja az izmokat, enyhíti a fájdalmat. Csökkenti a szorongást és a depresszió tüneteit.

3. A csók segít csökkenteni a stresszt

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1296.jpgOka van annak, amiért úgy érzed egy nehéz, pörgős nap után, hogy semmi másra nem vágysz, csak egy csókra. A csók ugyanis bizonyítottan növeli a kortizol (anti-stressz hormon) szintjét, ami kémiailag segít hozzá ahhoz, hogy leküzdd a stresszt.

4. A csók segít tisztán tartani a szád

Természetesen nem helyettesíti a fogmosást, de egyes szakértők szerint segíthet megelőzni a fogszuvasodást. A csókolózás serkenti a nyáltermelést, ami szinte kimossa a káros baktériumokat a fogakból és a szájüregből, így csökkentve a lepedékképződést. Ám vigyázz, ha a partnered szája hemzseg a fogszuvasodásért felelős baktériumoktól, a te fogaid is veszélybe kerülhetnek!

5. A csók a szex előszobája is

Ha valamiért kialakult a partnereddel köztetek egy gát, csókolózzatok többet. A csók ugyanis felszabadítja a vágyat, oldja a gátlásokat és segít felpezsdíteni a szexuális életet.

6. Javul a hangulatod 
Csókolózás közben dopamint választ el az agyad. Ez a hormon felelős a kötődésért, a vágyért. Szerotonin is felszabadul, ami pedig a kedélyállapotot javítja.  Csókolózz hát, hogy javuljon az általános közérzeted!

7. A csókolózás igénybe veszi az arcizmokat
Egyetlen csókváltásnál 30 arcizom dolgozik keményen. Biztos lehetsz benne, hogy az arcbőröd is tovább marad feszes, ha sokat csókolózol a partnereddel.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.