Hosszú kapcsolatban élsz? Ezekkel bizonyára szembe kell majd nézned

Amikor megtaláltad őt, megfogalmaztál magadban egy csomó távoli tervet. Romantikus elvárásokat, amelyek vagy teljesültek, vagy nem, mindenesetre azon szerencsések közé tartozol, akik hosszú ideje ráleltek életük párjára. Azonban sajnos az élet nem fenékig tejfel, így neked is szembe kell nézned néhány nehézséggel.

c_400_200_16777215_00_images_kepek_erintes.jpg

Amikor egy kapcsolatban lehull a rózsaszín lepel, és az élet mindennapi rutinja maga alá gyűr, akkor szembesülsz azzal, hogy a herceg nem is annyira herceg, te sem vagy hercegnő. Ilyenkor van nagy szükség a türelemre és arra, hogy a nehézségek közepette is szeretettel tudjatok fordulni egymás felé. Ilyenkor kell felülkerekedni az apróságokon, és túllendülni azon, ha a kapcsolat unalmassá válik. Sajnos ez minden pár életében elérkezik, ám nem mindegy, hogy tudsz úrrá lenni rajta.

 

 

Lássuk, mi az a négy dolog, amivel esetleg szembe kell nézned egy hosszú távú kapcsolat alatt.

Elhidegülés

Ha konfliktuskerülő típus vagy, akkor ez a nehézség számodra még nagyobb, hiszen az eltávolodás periódusait úgy a legkönnyebb kezelni, ha feltárjuk az okokat és megpróbálunk megoldást találni. Minden kapcsolatban eljön az a pont, amikor a pár érzései kissé kihűlnek, ilyenkor egyesek útjai szétválnak, mások képesek együtt maradni, miután kivesézték az okokat. Szerencsés az a helyzet, ha a partnereddel olyan a kapcsolat, hogy mindent meg tudtok beszélni, hiszen így az sem lehet gond, hogy az érzelmeitekről beszéljetek egymásnak. Ily módon közelebb kerülhettek egymás problémáihoz, csökkenthetitek a köztetek lévő távolságot.

A legfontosabb ilyenkor az, hogy igyekezzetek minél több időt együtt tölteni.

Bizonytalanság

Vajon szeret még? Vágyik rád? Veled akar még lenni ilyen hosszú idő után is? Gyötörhetnek a kérdések, hiszen minden kapcsolatban eljön az idő, amikor elkezdünk kételkedni abban, hogy a szerelmünk valóban boldog velünk. Természetes, hogy egy hosszú kapcsolatban előjön a bizonytalanság és ezzel együtt sokszor a féltékenység is. Igaz, hogy nehéz egy olyan embernek újat mutatni, aki már minden rezdülésed ismeri, de próbálkozz mindig valami újdonsággal. A szex terén éppúgy, mint a mindennapi teendők során. Ha izgalmas tudsz maradni számára, és ő is az marad neked, akkor nem lehet semmi gond.

Zavaró apróságok, nézetkülönbségek, eltérő igények

Amikor találkozol azzal az emberrel, akivel el tudod képzelni, hogy leélj egy életet, mindent vonzónak találsz rajta, még azokat a dolgokat is, amelyek hosszú idő eltelte után zavarni kezdenek. Az, ha te a tengert szereted, ő a hegyeket, eleinte nem jelenthet semmi gondot, hiszen ide is, oda is el lehet menni, egy kapcsolat kezdetén mindenki képes a kompromisszumra. Ám, ahogy telik az idő, nem biztos, hogy hajlasz arra, hogy fejet hajts az ő akaratának. Azok a kis dolgok, amik nem zavartak az elején, egyre inkább kezdenek idegesíteni. Beszéljétek meg ezeket, mert ha még több idő eltelik így, akkor nem lesz túl szép vége ennek a kapcsolatnak.

Szeretethiány

Ez a legsúlyosabb probléma, ami felléphet egy hosszú kapcsolatban. Sajnos ez ellen nem is nagyon lehet tenni semmit. A szeretet vagy van, vagy nincs. Nincs olyan, hogy kicsit ott van. Ha úgy érzed, nincs már benned szeretet a párod iránt, légy vele őszinte, és mondd el neki. Ha azt érzed, benne hunyt ki ez az érzés, akkor bátran kérdezz rá, beszéljétek meg, mert minél tovább vagytok egy szeretet nélküli kapcsolatban, annál keserűbb lesz az egész.

Természetesen nem lehet általánosítani. előttem is van olyan példa, hogy a pár már ezer éve együtt van, és minden a legnagyobb rendben köztük, de ebből van kevesebb sajnos. A kulcs az, hogy mindent jó megbeszélni már akkor, amikor felüti a fejét. Legyen az valamilyen probléma, vagy akár öröm.

Kovács-Hain Zsuzsa

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.