Jelek, hogy a házasságod a szakadék szélén áll

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1407.jpgEgy válás soha nem történik hirtelen, egyik napról a másikra. Mindig vannak bizonyos előjelek, amelyek a válságot már kilométerekről érzékeltetik. Összegyűjtöttünk most 4 olyan figyelmeztető jelet, amelyek már azt mutatják, hogy a házasságod a szakadék szélén áll.

Akár hiszed, akár nem, a házastársak közti gyakori harc nem tartozik ezek közé a jelek közé, ez akár teljesen normális is lehet. Vannak, akik csak így, 1000 fokon égve képesek együtt élni. A párok közt lévő mindennapos problémák, amelyek veszekedéseket generálnak egyharmad részben annyira semmiségek, egyszerűek, hogy megoldásuk csak kis erő- és időráfordítást igényel.

A valódi figyelmeztető jelek ennél sokkal mélyebbek és bonyolultabbak. Csak akkor tudatosíthatod őket, ha végiggondolod nyugodtan, mérlegre teszed a házasságod eseményeit, az együtt élés és a mindennapok terheit.

1. jel: A kapcsolatban több a negatív, mint a pozitív kölcsönhatás

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1408.jpgEzek a kölcsönhatások az apró puffogásoktól, a zsémbelődésen át, a negatív kritikán keresztül a nem annyira vicces szakrazmusig terjednek. Ez a negativitás annyira leheletfinom is lehet, hogy csak nagyon későn, lassan lehet észrevenni, hogy már gondot okozott. A boldog pároknál öt pozitív interakcióra jut egy negatív, a válásközeli pároknál viszont egy pozitív kölcsönhatást legalább két negatív követi.

Ha felfedezed, hogy ezzel a problémával álltok szemben, erősítsd a jó dolgokat a kapcsolatotokban. Jelezd a párodnak, hogy nem jó irányba tart a házasságotok.

2. Folyamatosan csak a hibákat látod

Ha sok időt töltesz valakivel – még akkor is, ha szereted őt –, akkor valószínűleg a reakciói egy idő után irritálnak. Az ilyen hibák (amik valószínűleg nem is azok, csak a te szemedben) egészen mélyen, a személyiségben gyökereznek. Látva a romantikus partner számodra bosszantó szokásait, az egészen egyszerű dolgok is problematikussá válhatnak. Például, amikor századszorra kéred, hogy vigye ki a szemetet, és mégsem teszi soha. Ebből persze te egyből arra következtetsz, hogy nem érdekli, amit mondasz, hovatovább te sem érdekled, így már úgyis mindegy.

A legegyszerűbb megoldás erre a megfelelő kommunikáció. Mondd el a „szemétproblémát”. Érzékeltesd, hogy nem bosszantásból kéred erre, hanem azért, mert szeretnéd, ha szép, tiszta otthonotok lenne. Ez megnyitja a beszélgetést, kezdeményez egy együttműködőbb megoldást, ahelyett, hogy egyszerűen csak veszekednél vagy leorrolnád a partnered.

3. Egyre több a megvetés köztetek

A válás egyik legbiztosabb előjele nem más, mint a megvetés. Olyan, mint a sav – úgy marja ki az érzéseket a házasságból. Ha pedig túl sok van belőle, akkor gyorsan múlik a szerelem. Csúnya megjegyzések, felhúzott szemöldök vagy száj, az undor jelei. Annak ellenére, hogy a megvetés az egyik legnagyobb kapcsolatgyilkos, még nincs minden remény elveszve, ha időben észreveszitek.

Próbáljatok újra közel kerülni egymáshoz úgy, hogy minden nap egy-egy pozitívumot írtok fel egymásról egy papírra. A hét végén ezeket megbeszélitek, kialakítjátok újra egymás elismerését.

5. Elkezded úgy érezni, mintha szingli lennél

A kapcsolatok végén több a jég, mint a tűz. Ennek oka, hogy az idő múlásával az összes negatív tényező összeadódik. Az emberek hajlamosak megunni egymást, jobban kiemelkednek a különbségek, és egy idő után olyan az együttélés, mintha csak szobatársak lennének. A párhuzamos élet végül feloldja a kapcsolatot.

Mielőtt hagynád, hogy ez a gépezet bedaráljon, és örökre feladnád a szerelmet, tudnod kell, hogy van egy vigasz, egy utolsó szalmaszál: soha nem késő megtenni a megfelelő lépéseket a házasságodért. Amikor az emberek rájönnek, hogy gond van, jobban hajlanak a kompromisszumra. Addig, amíg a negatív kölcsönhatásokat pozitívakra tudjátok cserélni, nincs minden veszve.

Ha szeretnél a témáról többet is megtudni, keresd szakértőinket online rendelésünkön. Katt ide!

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.