Nagy libidó = megcsalás?

Csaltál már meg valakit? Meg tudod mondani, miért tetted? Sokan sokféle okot sorolnak fel, miért voltak hűtlenek, de ezek többnyire egészen távol állnak azoktól az elképzelésektől, amelyek az emberek többségében a megcsalás szinonimáiként élnek.

c_400_200_16777215_00_images_kepek_megcsalas.jpg

Abban egyetérthetünk, hogy egy kapcsolat sem működik csak úgy, magától. Azért mindenkinek tenni kell, hogy megmaradhasson a párja mellett. Sajnos azonban annak ellenére is beférkőzhet a hűtlenség, hogy mindent megteszünk azért, hogy a szerelem tartós legyen, a bizalom örök és kikezdhetetlen.

A hűség furcsa dolog. Mindenkinek mást jelent. Sokan például azt hiszik, hogy ha szexuális téren minden rendben van két ember között, akkor letudtuk a problémát, hűség elrendezve. Nem csalhat meg, hiszen mindent megadok neki, miért is menne félre…

Ha ez ilyen egyszerű lenne, bizonyára sokkal kevesebb hűtlen emberről hallanánk. A valóság az, hogy a jó szex semmire sem garancia. Vannak ugyanis olyan emberek, akiknek a biztos jó nem kielégítő, inkább a bizonytalan, izgalmas dolgokat keresik. Előfordul, hogy a jó szexuális életet élő pároknál nem is a szex, hanem valami egészen más ok vezet a megcsaláshoz. Elég az is, ha az intimitás, egymás tisztelete vész el, és máris kész a félrelépés.

Ahogy a jó szex nem garantálja az egymás iránti hűséget, az idő múlása, vagy a libidó csökkenése sem. Nem igaz, hogy az, akinek a szexuális étvágya nagy, biztos megcsalja majd a párját. Sőt! Gyakoribb az, hogy a kapcsolatban az a fél lép félre, akinek a libidója alacsonyabb. Az ok pedig pont itt keresendő. Hiányzik a vágy.

Előfordulhat, hogy valaki pedig azért lép félre, mert úgy érzi, túl sokáig volt egy kapcsolatban, szeretne valami újat kipróbálni.

A hűtlenségről sokan úgy vélik, hogy már akkor jelen volt a kapcsolatukban, amikor az elkezdődött. Ez nem igaz, hiszen mindenki nagy vágyakkal, nagy álmokkal vág bele egy új kapcsolatba, nem tervezi el előre, hogy ő bizony megcsalja majd a partnerét. A megcsalás többnyire spontán dolog, amire ott, és akkor kell reagálni, amikor épp adott a lehetőség. Sokan kihasználják, mások visszautasítják.

Nem egy olyan házaspárral találkoztam életemben, ahol előfordult már félrelépés. Többnyire nagyon boldog házasságban éltek, élnek. Igen, én is feltettem magamban azt a kérdést, hogy ha boldogok, miért csalják meg egymást? Az újdonság iránti vágy, a megszokott, rutinszerű élet elleni küzdelem hajszolja bele ezeket az embereket abba, hogy más karjaiban keressék meg azt, ami hiányzik nekik.

Ettől még ugyanúgy szeretik a feleségüket vagy férjüket, csak szükségük volt arra, hogy kipróbálják, milyen valaki mással lenni. Számomra ez az ok kissé érthetetlen. Ha szeretek valakit, és boldog vagyok vele, akkor nem akarok mással lenni, nem akarom kipróbálni, milyen egy másik ember érintése.

Különbözőek vagyunk, mindenki mást vár el egy kapcsolattól. Sokak szerint a hűtlenség természetes emberi vonás, és abból fakad, hogy az ember nem arra hivatott, hogy egy valaki mellett élje le az egész életét. Mások szerint egy kapcsolatban alapkövetelmény az, hogy őszinték legyünk egymáshoz, ebbe pedig nem fér bele az, hogy más karjában keressünk vigasztalást, örömöt, visszaigazolást vagy izgalmat.

Neked mi a véleményed? Oszd meg velünk!

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.