Nárcisszusz a lakótársam

A nárcizmus kifejezést mind ismerjük. De vajon miből, milyen jelekből következtethetünk arra, hogy az az ember, akivel együtt élünk, akiben bízunk, és akit szeretünk, nárcisztikus személyiség?

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1257.jpg

A felismerésig akár hónapok, sőt évek is eltelhetnek, pedig a helyzet sokszor már-már tarthatatlan, és azonnali megoldásért kiáltana.

Azonban, ha jobban figyelünk a párunkra, egész könnyen észrevehetjük azokat a mozzanatokat, kis jeleket, amelyek arra utalnak, hogy nárcisztikus emberrel van dolgunk.

A baj csak az, hogy ez a probléma könnyen összetéveszthető más személyiségzavarokkal, akár az antiszociális személyiségzavarral is.

 

A nárcisztikus emberek nem szeretik ugyanis, ha mások döntenek helyettük, vagy esetleg az ő akaratukon kívül, annak ellenére történik valami. Szeretik ők eldönteni, hogy hol legyen a randi, milyen körülmények közt, mit viseljen a párjuk, sőt talán még azt is, hogy mit válasszon az étteremben vagy a kávézóban. Ha a másik félnek ehhez nem fűlik a foga, addig küzdenek mindenféle módszerrel, míg megenyhül.

Ha úgy érzed, eddig beletrafáltál, gyanakodhatsz akkor is, ha a párod jó előre megtervez mindent, ami kettőtökkel vagy csak az adott programotokkal kapcsolatos. Természetesen itt sem kéri ki a véleményed. Erre akkor figyelj nagyon, ha már a megismerkedésetek után azonnal tervezgetésbe fog. Ez ugyanis annak a jele, hogy nem nagyon akar elengedni, maga mellett akar tartani.

Természetesen ő sohasem hibázik, sosem taglalja azokat a botlásokat, amelyeket ő követett el. Ellenben társaságban szívesen emlegeti fel a te hibáidat, sőt akár a múltad kis darabkáit is kiteregeti, ha épp arról van szó, hogy népszerű lehessen e tette által. Okos azonban, mert ha ő kerülne a fókuszba ebben a témában, ügyesen tud hárítani, vagy feldob egy másik témát, ami persze egyből érdekesebb, és így mással kezdenek foglalkozni a társaság tagjai. Képes minden körülmények között fenntartani a látszatot, hogy ő izgalmas, sőt sokkal izgalmasabb, mint mások.

Sokszor udvariatlan, sőt akár durva is lehet. Nem tartja magát egy szinten lévőnek a többi emberrel. Ő mindig, mindenben jobb, mint az átlag. Ahol csak teheti, kinyilvánítja, hogy milyen exkluzív az élete, és ő ezért mennyi mindent megtett. Ezt persze lekezelő stílusban, másokat lealacsonyító hangnemben teszi.

Fontos, hogy ezeket a jeleket hamar felismerd, hogy ne maradj benne egy kártékony kapcsolatban, mert később nehezebb eltávolodni.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.