Orgazmusproblémák, rejtett okok

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1343.jpgAzt mondják, mindenre létezik megfelelő megoldás. Ez attól, akinek a gyönyör elérésével vannak problémái, igencsak nagy türelmet vár el. Ebben az esetben ugyanis még az is késő, ha a megoldás azonnal érkezik.

Sokféle olvasói levelet kapunk, melyek nagy része a szexualitással foglalkozik. Az egyik legutóbbi ilyen levélben női olvasónk arra panaszkodott, hogy nem tud feljutni a csúcsra élete szerelmével, csak maszturbálás során képes orgazmust átélni. Utánajártunk, mi okozhatja ezt, és mit lehet tenni ellene.

Jó hír, hogy ha valaki maszturbálás közben képes elérni az orgazmust. Ez azt jelenti, hogy nem testi problémával néz szembe, hanem valamilyen lelki eredetű gond állhat a háttérben.

Lássuk, mik lehetnek ezek:

1. Nem fogadod el a saját tested

Nem érzed magad vonzónak még a legszebb fehérneműben sem. Úgy érzed, a párodnak sem tetszel igazán. A negatív önkép sajnos nem vezet semmi jóra, mert a pasid egy idő után ráun arra, hogy folyamatosan életben tartsa benned a saját magad felé irányuló elfogadást. A szexuális együttlét nem arra való, hogy keseregj azon, hogy nem tetszel magadnak.

Fogadd el önmagad, mert sokkal könnyebb dolgod lesz a szexben és az élet többi területén is.

2. Valamilyen traumán estél át a múltban

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1344.jpgEsetleg a jelenlegi kapcsolatodban is van probléma. Az intimitás megélése nagyon nehéz abban az esetben, ha a korai, azaz gyermekkori szeretetkapcsolataid csak rossz emlékeket hagytak benned: ha a szüleid elhanyagoltak, esetleg bántottak, bántalmaztak, erőszak áldozata voltál. Ezek az élmények mind azt közvetítik feléd, hogy valaki mást szeretni veszélyes, hiszen sérülésekkel jár.

Ugyanilyen következményekkel járhat az is, ha nemi erőszak, vagy szexuális zaklatás áldozata voltál. Ebből a traumából nagyon nehéz felépülni, és sokszor a tudatalattiban is olyan sérüléseket okoz, amelyek akkor törnek elő, amikor épp a szerelmeddel lennél együtt.

Nehéz kezelni ezt a helyzetet, de érzelmi intelligenciával felülkerekedhettek a problémákon, és a partnereddel együtt képesek lesztek megoldani. Ha mégsem, tudnod kell, hogy van segítség. Fordulj bátran terapeutához.

3. Rossz a kommunikáció

Erről már nagyon sokszor írtunk itt, az oldalon. A kommunikáció minden emberi kapcsolatban nagyon fontos, a szerelemben talán a legeslegfontosabb. Minden probléma megoldásra találhat, ha megbeszélitek. Ha azonban hallgatsz arról, ami számodra nem okoz örömöt, nem hozza meg az intimitás érzését és nem jutsz el az orgazmusig, akkor hosszú távon okozol sérüléseket magadnak és a partnerednek is. Hozakodj elő nyugodtan, semleges viszonyok között azokkal a dolgokkal, amelyeket szeretnél megoldani a pároddal. Beszéljétek meg az ő problémáit is.

4. Lelki gátak

Sajnos mind a mai napig nagyon sok olyan család van, ahol a szex tabutémának számít, és a gyerekek mindaddig alig hallanak róla, amíg ők, maguk részesévé nem válnak. Esetleg, ha nálatok is így volt, ez olyan lelki korlátokat okozhat, amelyek megakadályozzák, hogy feloldódhass szex közben. Lehet, hogy arra gondolsz, mit szólnának a szüleid, vagy más, akit tisztelsz, ha látnák, hogy mit művelsz.

Próbálj elvonatkoztatni ettől, és éld meg a szexualitásod nyugodtan. Tudnod kell, hogy semmiképp nem bűn, amit csinálsz, nagyon is természetes dolog.

Ha kérdésed van a témával kapcsolatban, keresd online rendelésünket, itt!

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.