Szakítani akarsz? És azt tudod, hogy miért?

Én ezt nem így akartam! Nem ezt akartam! Vajon visszajöhet még azon az ajtón, ahol épp most küldtem ki? Egy szakítás mindenkit megvisel, sokszor azt a felet jobban, aki az egészet kezdeményezi. Nagyon nehéz döntés, amit meghozott, és van, akit ez összeroppant.

c_400_200_16777215_00_images_kepek_egyedul.jpg

 Ha már alakulgat benned az elhatározás, hogy szakítasz a partnereddel, el kell, hogy mondjam, nem lesz könnyű dolgod. Már eleve a döntéshozatal is egy nehéz szülés, de ami utána jön, az pokoli. Főleg akkor nehéz, ha nincsenek ész érveid a kapcsolat ellen, és a párod szerelmes beléd. Ilyenkor nagyon hosszadalmas, és kellemetlen megmagyarázni az elhatározást.

Ezért fontos, hogy szakítás előtt számot vess a kapcsolattal, mérlegre tedd a jó és a rossz dolgokat, valamint önmagad is kicsit pellengérre állítsd, és keresztkérdésekkel bombázd önmagad. Tudom, hogy ez kissé bután hangzik, de meg kell tenned, hiszen amire készülsz, az – többnyire – visszafordíthatatlan lépés. Ha még bizonytalan is vagy, akkor viszont kegyetlen is.

Van néhány fontos dolog, amit tisztáznod kell, mielőtt végképp megmondod neki: vége.

Valójában mi is a bajod az egésszel?

Mindenkinek vannak rigolyái, furcsa dolgai, amik egy másik ember számára talán balgaságnak tűnnek, esetleg idegesítőek. Ezek azonban nem lehetnek a szakítás okai, mivel meg lehet beszélni, hogy min kell változtatni, és te is lehetsz kicsit elfogadóbb. Az már más helyzet, ha a pasid mondjuk nem figyel rád, úgy érzed, elhanyagol, vagy te teszed ezt vele. Az sem jó irány, ha nincs szex, vagy nagyon kevés van. Ez elhidegüléshez vezethet, ami okozhat törést a kapcsolatban.

Ha sikerül feltérképezned magadban pontosan azokat az okokat, amelyek miatt úgy érzed, nem szeretnél ezzel az emberrel többet együtt lenni, akkor is első körben jó, ha megpróbálod vele megbeszélni, mik is a gondjaid.

A kapcsolatok zöme helyrehozható. A kulcs az, hogy te magad tisztában légy azzal, hogy mit is akarsz valójában.

Mi lesz utána?

Fontos kérdés, igaz? Sok mindent meghatároz. Most persze úgy érzed, hogy az a legjobb, ha hátat fordítasz, vissza se nézel, szakítasz, hagyod elmenni. Biztos, hogy ez a legjobb? Végiggondoltad már, hogy milyen lesz utána? Ha már kiment az ajtón a bőröndjével. Ha már nem lélegzik melletted éjjel senki, ha nem fújja az orrát olyan hangosan? Ha nem mondja el a véleményét a döntéseidről…

Elgondolkodtál azon, hogy ez az ember minden nap ott volt veled? A gondolataid és a mindennapjaid részeként élt. Végiggondoltad, hogy ez mennyire fog fájni?

Ha nem is leszel majd mindig egyedül, voltaképp mégis egyedül leszel. Nem lesz ott ő, aki már régóta ott volt neked. Több időd jut majd a hobbidra, a hajadra, a sminkedre, magadra. Együtt vacsizhatsz a csajokkal, amikor csak akarsz. De üres lakásba mész majd haza. Mérlegelj, mielőtt kimondod az utolsó szót.

Nem lehet valahogy mégis megoldani?

Ha az első két ponton már keresztülvergődted magad, akkor itt ez a harmadik. A legnehezebb. Természetesen akad olyan kapcsolat, amely nem alkalmas arra, hogy megmentsd. Egyszerűen elfárad, vagy eltűnik belőle az intimitás, a szeretet. Szándékosan nem szerelmet írtam, mert az jön és megy – még egy kapcsolaton belül is. A szeretet azonban csak egyszeri, megismételhetetlen dolog, vagy van, vagy nincs. Ha nincs, akkor már nem kell kapálózni, a kapcsolat menthetetlen. Ha azonban kicsit is úgy érzed, szereted őt, akkor érdemes dolgozni a dolgokon. Minden emberi kapcsolatban vannak hullámvölgyek, amelyeket őszinte érzésekkel, beszélgetésekkel meg lehet oldani. Írj egy listát, hogy mik azok, amelyek szerinted pozitívumok a kapcsolatotokban, és mik azok, amik negatív bélyegként ülnek rajtatok. Beszélgessetek!

Egy hosszú kapcsolatot nem lehet csak úgy, egyik pillanatról a másikra lezárni. Időt kell adnod saját magadnak is, hogy megérleld a döntést. Mindenekelőtt azonban képzeld magad a párod helyzetébe. Minden kijelentést csak úgy mondj ki, hogy előtte eljátszottad magaddal az egészet. Egy szakítás ugyanis – ha meggondolatlanul dobálózol a szavakkal – úgy megviselheti a másik felet, hogy nagyon nehezen haveri majd ki. És még az is lehet, hogy magadat hibáztatod majd.

Ligeti Anna

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.