Ne vegyük fél vállról a vállainkat!

c_400_200_16777215_00_images_01va_1.jpgVállrándítás helyett dolgozd meg az izmaidat! Egy terület, amit nem lehet elhanyagolni, de mi mégis megtesszük. Hogyan tartsuk karban a vállizmot?

Vállainknak és így a vállizomnak sem szentelünk különösebb figyelmet. Nincsenek külön erre a területre kifejlesztett kozmetikumok, szépészeti beavatkozások vagy formajavító gyakorlatok. Izomgyengeség és fájdalom esetén viszont rögtön nyilvánvalóvá válik, miért nem szabad elhanyagolni ezt a területet sem.

c_400_200_16777215_00_images_01va_2.jpgAnatómia
Kezeinkkel számtalan mozdulatot vagyunk képesek tenni. Ezt a vállban található gömbízület és a hármas izomcsoport teszi lehetővé.

Az elülső - anterior, a középső - medial, és a hátulsó deltaizom - posterior deltoid alkotják ezt az összetett területet. Annak ellenére, hogy szinte minden mozdulatnál szükség van legalább az egyik izom munkájára, mégsem foglalkozunk eleget a vállunkkal.

Stressz és fáradság
A rossz tartás, nehéz táskák, és a stressz egyaránt megviseli a szervezetet, ami leggyakrabban a vállban megjelenő fájdalommal realizálódik. Az állandó feszültség következtében felhúzott vállaktól rövid idő alatt megfeszülnek az izmaink, amitől a nyak és a karok mozgatása egyre kellemetlenebbé válik. Ez ellen a masszírozás, a különböző gyakorlatok, illetve a rendszeres úszás megoldást jelent. Persze sokkal okosabb megelőzni a bajt, és eleve edzésben tartani a területet.

Kezelés helyett megelőzés
Ne várjuk meg, míg a fájdalom jelentkezik! A napi néhány perces torna megerősíti a vállizmainkat, beenergizálni és könnyebbé teszi a mindennapi mozdulatokat. Ha hozzászoktatjuk a szervezetet a rendszeres gyakorlatokhoz, frissebbek és mozgékonyabbak leszünk a nehéz munka és feszültség ellenére is.

Gyakori gyakorlatok
A különböző mozdulatok más-más izom munkáját igénylik. Nincs olyan gyakorlat, amely egyszerre dolgoztatja meg mindhárom területet a vállizomban. A jó hír viszont az, hogy a válltorna nem igényel speciális eszközöket, sem nagy teret, így bárhol, bármikor elvégezhetőek. A hangsúly a rendszerességen van. Akik erősíteni is szeretnék a vállizmot, azoknak nem elég az átmozgatás. Súllyal, vagy súly nélkül, a gyakorlatokat kitartva szálkásítható és erősíthető a terület.

Bemelegítés
Azok számára, akik heti rendszerességgel sportolnak, még fontosabb, hogy a mozgás előtt a vállizmot is bemelegítsék, mivel ez a terület szinte valamennyi mozdulatban szerepet játszik. Természetesen az edzést követően a lazításról sem szabad megfeledkezni, különben az izomfájdalom megszűnése helyett, egyre gyakrabban találkozhatunk a fájó érzéssel.

napidoktor.hu

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.