Száguldás szánkóval

Gyerekkorunk kedvenc téli sportja, legemlékezetesebb élményei most újraélhetők, sőt, megsokszorozhatók! Ausztria síterepei ugyanis már rég nem csak a síelőknek, de a szánkózás szerelmeseinek is remek terepet nyújtanak a sporthoz.

c_400_200_16777215_00_images_stories_szanko.jpgAki hosszan akar siklani a szánkóval, annak először fel kell kapaszkodnia a hegycsúcsra. Teheti ezt egy hótalpas túrázás keretén belül vagy kényelmesen, felvonóval, esetleg taxival. A csúcsra érkező szánkósokat a varázslatos panoráma mellett a legtöbb esetben egy hangulatos alpesi kunyhó is várja. Hogy a völgybe vezető út izgalmas és szórakoztató legyen, arról Ausztria leghosszabb szánkópályái gondoskodnak.

Wildkogel-pályák
A világ leghosszabb kivilágított szánkópályája feledhetetlen élményeket ígér. Mielőtt kezdetét venné a „száguldás”, a vendégek kényelmesen és gyorsan – Neukirchenből a Wildkogel-felvonóval, Brambergből pedig a Smaragd-felvonóval – juthatnak fel a hegycsúcsra. A felvonók a szánkók szállítására is alkalmasak. A 14 kilométer hosszú szánkópálya végén a vendégek hihetetlen, 1300 méternyi szintkülönbséget tudhatnak maguk mögött. A csúszáshoz bármi használható, ami siklik – a színes kínálat a versenyszánkótól, a kényelmes kétszemélyes szánkón át egészen a bobszánkóig terjed. A szánkóparti a tudásszinttől függően kb. 30–50 percig tart. A Wildkogel-felvonók kedden és pénteken 18.30-ig közlekednek, a szánkópályát pedig teljes hosszában egészen 22.00 óráig világítják ki – az éjszakai szánkózás igazán különleges, feledhetetlen élmény. Szánkóbérlést a Neukirchenben és Brambergben található sportüzletek kínálnak.

Szánkózás a Stubaitalban – téli élmények szántalpakon
A Stubaitalban összesen 12 szánkópálya található – valamennyi gyönyörű alpesi környezetben fekszik és gondosan karbantartott. Tirol leghosszabb szánkópályája 8,5 kilométer hosszú, az Elferről vezet közvetlenül Neustift központjába. A tartomány négy szánkópályája éjszakai világítással is rendelkezik, így sötétedés után is használható. A Stubaitalban töltött téli üdülés elengedhetetlen részét képezi egy vidám menedékházi est és az azt követő izgalmas szánkózás.
További részletek a szánkópályákról: www.stubai.at

Silberregion Karwendel
Vidám szánkóparti és izgalmas száguldás a völgybe – ezt kínálja a Silberregion Karwendel mintegy 20 szánkópályája. A Weidener Hüttétől induló szánkópálya 8 kilométeres hosszával Tirol leghosszabb szánkópályái közé tartozik. A Hochpillbergen számtalan fáklya jelöli a helyes utat az Almgasthof Loas hegyi fogadóhoz vezető éjszakai szánkózás közben. A hegyre történő kényelmes feljutásról ingyenes szánkóbuszok vagy felvonók gondoskodnak. Az üdülővendégek szánkót többek között a házigazdájuktól is bérelhetnek, akik egészen biztosan egy-egy jó tippel is ellátják az érdeklődőket.

Ischgl
Tulajdonképpen elég őrült dolognak tűnhet néhány darab falécen vagy egy kis műanyag lapon őrült tempóban siklani a völgybe. De a szánkózás talán pont ezért olyan élvezetes. Az Ischglben található Silvretta aréna 7 kilométer hosszú, éjszaka is kivilágított szánkópályával várja az izgalmas száguldásra vágyókat. A célba érők összesen 950 méternyi szintkülönbséget tudhatnak maguk mögött.

Kitzbüheli-Alpok – Möslalm szánkópálya
A Möslalmkogelről Wörglbe vezető Möslalm szánkópálya 7 kilométeres hosszával a Kitzbüheli-Alpok leghosszabb szánkópályája. A Möslalm egy nagy kiterjedésű réten található, ahonnan varázslatos kilátás nyílik az Inn völgyére, valamint a horizont szélén található Kufstein várára. Mielőtt a szánkózók nekivágnának a 10 kanyart és 600 méternyi szintkülönbséget tartogató pályának, érdemes betérni a hangulatos Möslalm kunyhóba, ahol ínycsiklandozó fatányéros uzsonna várja a vendégeket, amely már egész Tirolban hírnevet szerzett magának.

Sternalm szánkópálya – Hochstein
Mindegy, hogy a 6,5 kilométeres távot gyalog tesszük-e meg vagy az ülőfelvonó mellett döntünk, a Sternalmra érve semmi sem állhat az útjába egy hangulatos menedékházi estnek. Mielőtt ráülnénk a szánkóra és a völgybe száguldanánk, érdemes még egyszer körbepillantani és megcsodálni a Lienzi Dolomitok hegycsúcsait – a csodás panoráma a Pustertaltól egészen Dél-Tirolig terjed. A hosszú egyenesekkel és éles kanyarokkal tarkított szánkópálya feledhetetlen élményeket kínál a száguldás szerelmeseinek.

A leghosszabb természetes szánkópálya a Schladming-Rohrmoos régióban
Schladming, a stájer sportfőváros, és Rohrmoos, a Schladming-Dachstein régió családi síterepe Ausztria egyik legnagyobb síközpontjának számít, amely a számtalan nemzetközi sí világkupa futamnak köszönhetően messze az országhatáron túl is ismert. Schladmingban található Stájerország leghosszabb természetes szánkópályája is. A tökéletesen karbantartott, 7 kilométer hosszú pálya 1850 méteres magasságból indul, és az éjszakai világításnak köszönhetően egészen 23.30-ig tart nyitva. A Hochwurzen felvonó völgyállomása mellett három szánkókölcsönző is található.

 

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.