A férjem nem akar szexet

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1351.jpgOlvasónk, Klári, kétségbeesett levelet küldött nekünk. Férje eltávolodott tőle, a szexuális életük romokban hever. Sok oka lehet annak, ha egy egykor szerelmes pár már nem egyesül intim pillanatokban, hanem csak valahogy élnek egymás mellett. Sajnos a nők hajlamosak magukat okolni mindenért, holott egy párkapcsolatban ketten vannak. Klári története kapcsán összegyűjtöttük a lehetséges okokat – természetesen a teljesség igénye nélkül, és általánosságban.

 

„Tíz éve vagyunk házasok. Eleinte minden rendben volt a szexszel, csodás volt minden együtt töltött perc. Ám néhány éve ez megváltozott. Eleinte csak az érzés volt bennem, hogy Ádám nem élvezi a szexet. Aztán már látható, tapasztalható jelei is voltak annak, hogy valami nem olyan, mint régen. Nem közeledik már hozzám, nem érint meg olyan sokszor, és legtöbbször már csak egy szájrapuszi erejéig érzékelem a testi közelséget. Ez nagyon elkeserít, mert más frontokon nagyon jó csapat vagyunk. Mi lehet Ádámmal? Mi lehet a szerelmünkkel? Én még mindig ugyanúgy érzek iránta, sőt, sokszor gondolok arra, hogy még jobban szeretem, mint régen.”

1. Mélypont a házasságban

Nemcsak a házasságokban, hanem minden kapcsolatban elérkezik egy olyan pont, amikor a felek közti érzelmek mélypontra kerülnek. Ilyenkor vagy képesek vagyunk kimászni a gödörből, vagy benne ragadunk. Tíz év hosszú idő, és ha nem dolgozik mindkét fél azon, hogy a láng megmaradjon, előfordulhat, hogy a mélypont tartós lesz.

Mit tehetsz?

Minden erőddel küzdj, de csak akkor, ha úgy érzed, érdemes. Vannak olyan kapcsolatok, amelyekben nincs több, mint amennyi a mélypontig adatott. Ha egy kicsit is az az érzésed, hogy ebből úgysem lesz semmi, akkor még idejében, szépen, megalázó veszekedések nélkül lehet szakítani. Ha azonban a legkisebb fénysugár is látszik az alagút végén, akkor a megfelelő kommunikációval, akár terapeuta bevonásával feléleszthető a régi tűz. Ehhez azonban szükséges, hogy mindketten akarjátok. És tudnotok kell, hogy az út rögös lesz és hosszú.

2. Rossz időszakát éli

Ha figyelsz a szerelmedre, észreveheted rajta, ha valami nyomasztja. Lehet, hogy a munkahelyi problémák nyomják rá a bélyegüket a mindennapjaira, esetleg van valami más baj, amiről még nem tudsz, de őt megakadályozza abban, hogy másra tudjon koncentrálni.

Mit tehetsz?

Semmiképp ne faggasd, úgyis elmondja, mi a probléma, ha el akarja mondani. Ha hosszú távon megmarad köztetek az intimitás hiánya, akkor mindenképp megoldást kell találni arra a külső problémára. Ha azonban nem mondja el neked, hogy mi nyomasztja, akkor az nem szexuális akadály köztetek, hanem kommunikációs és párkapcsolati gond. Ha kell, forduljatok szakemberhez.

3. Már nem szeret a partnered

Ezt a legnehezebb beismerni, felfogni és megérteni. Sajnos azonban előfordulhat, hogy az eltávolodás oka az, hogy nem szerelmes már beléd a párod. Fontos vagy neki, de az érzései megváltoztak irántad, és a szexet csak úgy tudja elképzelni, ha szerelmes (vannak ilyen férfiak!).

Mit tehetsz?

Semmit. A szerelmet nem lehet erőltetni, az magától születik meg, és magától múlik el. Se ezt, se azt nem lehet kikényszeríteni. Egy dolgot azért mégis tehetsz: fogadd el, és próbálj tovább lépni.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.