A sok szex önigazolást ad?

Ugye tökéletesen előtted van a kép, amikor még – kapcsolatotok elején – egy héten akár minden nap (sőt, akár többször is naponta) kívántátok egymást, és ahol csak lehetett sort kerítettetek egy kis szexre. Ez még önmagában természetesen nem kóros, ám ha folyamatosan fennáll a nagy szexuális étvágy, az már lehet probléma.

c_400_200_16777215_00_images_kepek_sok-szex1.jpg

Számtalan kutatást végeztek már az emberek szexuális szokásairól, a libidójukról, az együtt élő párok különbözőségeiről. Az is tudott tény, hogy kétszer annyi férfi kívánná naponta a szexet, mint ahány nő.

A megnövekedett szexuális étvágy sokszor jelezhet valamilyen súlyosabb problémát, esetleg személyiségzavart is. Sokszor, ha különbség van a kapcsolatban élők között e tekintetben, akkor hűtlenségig is fajulnak a dolgok, és akár nem is egyszer fordul ez elő.

Előfordulhat, hogy a sok szex önigazolást ad. Ahányszor „sikerül véghezvinni”, annyi pozitív visszajelzést kap az egyén. Sokszor valamilyen régebbi problémára, traumára lehet visszavezetni a nagyon sok szex igényét. Ha valakinek a szeretethez való kötődése téves (akár gyermekkorból fakadóan), kompenzálhatja a hiányosságot a szexszel. Ugyanilyen súlyos zavar az is, ha valaki válogatás nélkül, több partnerrel mindenféle kötődés nélkül akarja a kielégülést. Ezek mind-mind olyan személyiségbeli zavarok, amelyek feltétlenül szakember segítségét igénylik.

Kényszerbetegség vagy nem?

c_400_200_16777215_00_images_kepek_sok-szex2.jpgA klasszikus kényszerbetegségektől eltérő módon a túl sok szexet akarók nem igazán tudják megítélni, felmérni a kockázatokat, a veszélyes dolgokkal szemben úgy viselkednek, mintha azok a világ legtermészetesebb dolgai lennének. Vagy szoronganak, vagy túl agresszívek, sem a saját, sem a partnerük határait nem tartják tiszteletben.

Általában az életükben jellemzőek a hamar véget érő, vagy a se veled, se nélküled típusú kapcsolatok. A szerelem számukra szenvedés, nem pedig szenvedély

A kényszerbetegség esetében a túl sok szex mellé valamilyen rituálé kapcsolódik. Csak úgy tud szexelni a kényszerbeteg, ha mindig ugyanúgy zajlik minden. Rájuk inkább a szorongás a jellemző háttértünet, ezt próbálják orvosolni a túl sok szexszel, és ez ellen akarnak biztosítékot a rituálékkal.

A túl sok szex nem rossz dolog mindaddig, amíg vágy, szenvedély, intimitás kapcsolja össze a feleket, és mindketten akarják. Azonban akkor, ha ez a vágy elhatalmasodik valakinek a személyiségén, és ezzel agyonnyomja a másik ember igényeit, vágyait, és akár a biztonságára is veszélyes, ott komolyabb baj van, amivel mindenképpen orvoshoz, vagy szakemberhez kell fordulni.

Kovács-Hain Zsuzsa

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.