Egészítsd ki a diétád és az edzésterved – szexszel!

Fogyni szeretnél? Már meg is van a heti edzésterved és a diétád is? Mit szólnál, ha egy kis szexszel is kiegészítenéd (tudatosan) ezt a jó kis programot? Sunny Rodgers, amerikai klinikai szexológus, szexuális coach szerint a szex az egyik legjobb zsírégető.

c_400_200_16777215_00_images_sport-szex1.jpg

Persze, nem helyettesíti az edzőtermi látogatásokat, de azért jócskán hozzájárul ahhoz, hogy jó kedved legyen, és tudd tovább folytatni a kijelölt utat. A szex nem csodaszer, nem zsírégető turmix, de azért nagyon jól el lehet vele égetni néhány kalóriát.

Egy szex 100 kalória

Rodgers szerint megközelítőleg 100 kalóriát éget el minden pár egy-egy szexuális együttlét alatt. „Ha hetente mondjuk háromszor szexelnek, akkor 15 000 kalóriát égetnek el egy évben, anélkül, hogy elmentek volna edzőterembe.” Persze nagyban függ ez attól is, hogy milyen pozitúrát vagy milyen mozgásformát választanak az ágyban. Függ attól is, hogy valaki egyedül vagy párban csinálja-e.

Lássuk, mi mennyi

  • A pénisz szájjal izgatása – 24 kalória óránként
  • A hangos szex – 5 kalória
  • Mély, sikoltozó orgazmus – 24 kalória
  • Durva petting – 90 kalória
  • Önkielégítés férfiak – 101 kalória
  • Önkielégítés nők – 69 kalória
  • Klitorális orgazmus – 52 kalória

A szexpózok is nagyban befolyásolják azt, hogy mennyi kalóriát égetünk egy-egy szexuális együttlét alatt. Ez azonban csak egy csodás adaléka a szexualitásnak, hiszen emellett számtalan más, pozitív hatása is van szervezetünkre (szebb lesz tőle a bőrünk, segít leküzdeni a fejfájást, erősebbé teszi immunrendszerünket).

A legnépszerűbb pozitúrák és a kalóriák

c_400_200_16777215_00_images_sport-szex2.jpg

Sunny Rodgers óránként számolta ki a különböző szexpózok kalóriaszükségletét. Ám mivel egy pózt sem tartunk egy órán át (legalábbis általában), mi most egy átlagos, negyedórás aktust vettünk alapul.

  • Misszionárius póz: 32 kalória
  • Lovaglópóz: 62 kalória
  • Kutyapóz: 39 kalória

Természetesen mindegyik póz esetében ki lehet tolni a határokat egy kis fantáziával. A misszionáriusban lehet kicsit kreatívabban mozgatni a csípőt, és máris feltornázható az a 32 kalória akár 48-ra is. A lovaglópózban is szabad a mozgás, bár ott vigyázni kell a partnerre, nehogy túlzásba essünk. A kutyapóznál kivitelezhető akár egy talicska póz (a nő a kezein támaszkodik, a férfi fogja a lábait és úgy hatol belé), ami rögtön megdobja a 39 kalóriát még 20-szal.

Igaz, hogy jól hangzanak ezek a számok, de mégis a szex inkább örömszerző eszköz, semmint fogyókúrás csodaszer. A lényeg mindig az, hogy jól érezd magad.

Ligeti Anna

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.