Szenvedélyes szex 50 felett

c_400_200_16777215_00_images_zzzz03.jpg

Van egy Neoton Família szám, ami most eszembe jutott: „Kétszázhúsz felett észre sem veszed, és elhagyod a valóságot, / Kétszázhúsz felett átértékeled magadban a világot.” Így van ez valahogy az 50 éves kor feletti szexuális élettel is. Átértékeljük a kapcsolatokat, és egy kicsit el is hagyjuk a valóságot.

 

 

 

A szex az élet része. Nem a fajfenntartás miatti „kötelező” körök, hanem az élvezet, a szenvedély, és az értő, egymást féltő, óvó, valódi szeretkezés. 50 éves kor felett is igaz ez, hiába állítják sokan az ellenkezőjét: 50 felett kialszik a vágy, a nők nem képesek az orgazmusra, a férfiak pedig a merevedésre. Ugyan már!

A hosszú kapcsolatoknál a partnerek elérkezhetnek egy olyan pontra, amely kapcsolatukban egy váltást, egy változtatást eszközöl. Ez minden korosztálynál előfordulhat, de idősebb korban gyakoribb. Ilyenkor lehetséges, hogy a pár nem szexel eleget, kissé elhalványul a testiség jelentősége, és nagyobb hangsúlyt kap a barátság, egymás megbecsülése, a bizalom. 

Ám a kor előrehaladtával nem szűnik meg a vágy, férfiak és nők egyaránt akarják a szexet. A fellépő hormonális változások esetleg a szexuális együttlétek intenzitását, időtartamát és gyakoriságát módosíthatják.

Az orgazmus és a merevedés

c_400_200_16777215_00_images_zzzz04.jpg50 felett a nőknek és a férfiaknak is van mumusuk a szexualitásban. A nőkről azt tartja a közvélemény, hogy idősebb korukban elveszítik az orgazmus képességét. Ez nem igaz. Ebben az életkorban egy nő már pontosan tudja, mire vágyik, mi izgatja fel, mi juttatja a csúcsra. Egy nagyon fontos dolog  van, amit be kell tartani: ápolni kell a kapcsolatot, a szexuális életet, a lángot életben kell tartani, és a saját testünket templomként kezelve kell óvni, megóvni.

A férfiakról az a közfelfogás, hogy 50 felett már akadályokba ütköznek, gondot jelent a merevedés, vagy annak hosszabb távú megtartása.

A hormonok a férfiaknál is komoly befolyásoló tényezők, azonban a merevedéssel kapcsolatos megállapítás már korántsem válik igazzá minden 50 feletti férfira. A tesztoszteron szintjének csökkenésével tényleg megnőhet az erekciós zavarok esélye, ez azonban nem mindenkinél történik meg, és semmiképp nem lehet gátló tényező. Az előjáték, a maszturbáció, különböző gyakorlatok mind-mind segítik az erekció fenntartását, a zavarok leküzdését.

A gyerekek egyszer felnőnek, elhagyják a szülői otthont és saját családot alapítanak, önálló életet kezdenek. Ilyenkor a szülők egyedül maradnak – egymással. Sokak számára épp ekkor érkezik meg a szexuális mennyország, hisen senki és semmi nem zavarja meg az együttléteket. Másoknál azonban ez az az időszak, amikor „kijön” rajtuk a fáradtság, valahogy a beszélgetésekhez sem éreznek elegendő erőt, akaratot magukban, így az egész kapcsolat ellaposodik, és egymás mellett éléssé dagradálódik.

Ez komoly krízisekhez vezethet a kapcsolatban, amely akár már évtizedek óta tart. Ki kell hát zárni mindent, ami nem szolgálja a pár szexuális egészségét. Fontos a kommunikáció, amelynek jelentőségét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Minden problémát hamar, a kirobbanásakor érdemes megbeszélni. Minden probléma esély arra, hogy a kapcsolatot újraértékeljék a partnerek, kijavítsák a hibákat és újra egymásra találjanak.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.