Szexigazságok

Van egy csomó furcsaság a szexszel kapcsolatban, amiről valójában nem tudjuk eldönteni, hogy igaz-e vagy nem. Az afrodiziákumok működnek? És mi a helyzet a G-ponttal? Ahhoz, hogy pontot tehessünk a kérdőjelek helyére, szaladtunk egy kört a szakértőink között – most olvashatod, mit tudtunk meg.

1. Az afrodiziákumok tényleg működnek?

c_400_200_16777215_00_images_zzzz41.JPG

Az emberek már évezredek óta használnak gyógynövényeket, fűszereket, gyümölcsöket, zöldségeket annak érdekében, hogy fokozzák a szexuális vágyat és fellendítsék a szexuális életüket. A leghíresebb libidóturbózók közé tartozik az osztriga (vagy azért, mert magas a cinktartalma, vagy azért, mert hasonlít egy női szeméremtesthez), az étcsokoládé (köszönhetően az endorfinoknak és a neurotranszmittereknek), és az avokádó (ami a termékenységhez kapcsolódik). De vajon tényleg olyan hatékonyak ezek az ételek, mint ahogy az a köztudatban él? Sajnos nincs bizonyíték arra, hogy afrodiziákumként hatással lennének a libidóra. Ugyanakkor egy 2011-es elemzés azt mutatta, hogy bizonyos növényi afrodiziákumok esetleg hathatnak a szexuális vágyra, de mindenképpen további kutatásokra van szükség.

Ha egy ember azt hiszi és elhiszi, hogy egy bizonyos afrodiziákum működik nála, akkor működni is fog. Kicsit olyan ez, mint egy placebó-hatás, de kit érdekel?

2. Tényleg van többszörös orgazmus?

c_400_200_16777215_00_images_zzzz42.jpgA kutatók sokat vizsgálták ezt a jelenséget (Vajon hogyan?) Bebizonyították, hogy a többszörös orgazmus valójában nem létezik, a főleg a nőknél tapasztalható jelenség egy orgazmusból és néhány „utórengésből” áll. Ezek az „utórengések” is nagyon élvezetesek a nők számára – és a férfiak egy kis százaléka számára is. A férfiaknál az orgazmus utáni percekben általában egy nyugalmi szakasz következik, amikor nem tudják fenntartani az erekciót. Néhányan azonban átélnek egy kisebb, második orgazmust is.

 

3. Okozhat a túl szoros fehérnemű merevedési zavart?

Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy ez igaz lenne. Ám néhány tanulmány azt mutatja, hogy a feszes fehérnemű növelheti a herezacskó hőmérsékletét, ami a sperma károsodását okozhatja, így pedig oka lehet a férfimeddőségnek.

4. A G-pont tényleg létezik?

A misztikus G-pont – a hüvely falán elhelyezkedő terület stimulálásával rendkívül intenzív orgazmust lehet kiváltani – vita tárgya volt évekig.

A legtöbb szakértő úgy gondolja, hogy ez csak bizonyos nőknél valós, a többségnél délibáb. Sok nő azonban esküszik arra, hogy már megtalálta. A legújabb kutatások azonban nem biztatóak.

5. A túlzott maszturbáció valóban okozhat merevedési zavart?

Van olyan, hogy túlzott maszturbáció? Ráadásul annyira túlzott, hogy ez a partnereddel folytatott szexuális életben okozzon zavarokat?

Nincsenek klinikai adatok arra vonatkozóan, hogy a maszturbáció növelheti a szexuális problémák kockázatát. A túlzott pornófüggőséget is vizsgálták, amiről azonban bebizonyították, hogy befolyásolhatja a férfiak erekcióját. A hosszan tartó függőség azt eredményezheti, hogy a férfi egy idő után már rászorul a pornográfiára ahhoz, hogy erekciója legyen.

Ha kérdésed van a témában, keresd szakértőinket online rendelésünkön, itt.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.