Szexigazságok a szakértõinktõl

Van egy csomó furcsaság a szexszel kapcsolatban, amirõl valójában nem tudjuk eldönteni, hogy igaz-e vagy nem. Az afrodiziákumok mûködnek? És mi a helyzet a G-ponttal? Ahhoz, hogy pontot tehessünk a kérdõjelek helyére, szaladtunk egy kört a szakértõink között – most olvashatod, mit tudtunk meg.

1. Az afrodiziákumok tényleg mûködnek?

c_400_200_16777215_00_images_szex-okossagok.jpg

Az emberek már évezredek óta használnak gyógynövényeket, fûszereket, gyümölcsöket, zöldségeket annak érdekében, hogy fokozzák a szexuális vágyat és fellendítsék a szexuális életüket. A leghíresebb libidóturbózók közé tartozik az osztriga (vagy azért, mert magas a cinktartalma, vagy azért, mert hasonlít egy nõi szeméremtesthez), az étcsokoládé (köszönhetõen az endorfinoknak és a neurotranszmittereknek), és az avokádó (ami a termékenységhez kapcsolódik).

De vajon tényleg olyan hatékonyak ezek az ételek, mint ahogy az a köztudatban él? Sajnos nincs bizonyíték arra, hogy afrodiziákumként hatással lennének a libidóra. Ugyanakkor egy 2011-es elemzés azt mutatta, hogy bizonyos növényi afrodiziákumok esetleg hathatnak a szexuális vágyra, de mindenképpen további kutatásokra van szükség.

Ha egy ember azt hiszi és elhiszi, hogy egy bizonyos afrodiziákum mûködik nála, akkor mûködni is fog. Kicsit olyan ez, mint egy placebó-hatás, de kit érdekel?

2. Tényleg van többszörös orgazmus?

A kutatók sokat vizsgálták ezt a jelenséget (Vajon hogyan?) Bebizonyították, hogy a többszörös orgazmus valójában nem létezik, a fõleg a nõknél tapasztalható jelenség egy orgazmusból és néhány „utórengésbõl” áll. Ezek az „utórengések” is nagyon élvezetesek a nõk számára – és a férfiak egy kis százaléka számára is. A férfiaknál az orgazmus utáni percekben általában egy nyugalmi szakasz következik, amikor nem tudják fenntartani az erekciót. Néhányan azonban átélnek egy kisebb, második orgazmust is.

3. Okozhat a túl szoros fehérnemû merevedési zavart?

Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy ez igaz lenne. Ám néhány tanulmány azt mutatja, hogy a feszes fehérnemû növelheti a herezacskó hõmérsékletét, ami a sperma károsodását okozhatja, így pedig oka lehet a férfimeddõségnek.

4. A G-pont tényleg létezik?

A misztikus G-pont – a hüvely falán elhelyezkedõ terület stimulálásával rendkívül intenzív orgazmust lehet kiváltani – vita tárgya volt évekig.

A legtöbb szakértõ úgy gondolja, hogy ez csak bizonyos nõknél valós, a többségnél délibáb. Sok nõ azonban esküszik arra, hogy már megtalálta. A legújabb kutatások azonban nem biztatóak.

5. A túlzott maszturbáció valóban okozhat merevedési zavart?

Van olyan, hogy túlzott maszturbáció? Ráadásul annyira túlzott, hogy ez a partnereddel folytatott szexuális életben okozzon zavarokat?

Nincsenek klinikai adatok arra vonatkozóan, hogy a maszturbáció növelheti a szexuális problémák kockázatát. A túlzott pornófüggõséget is vizsgálták, amirõl azonban bebizonyították, hogy befolyásolhatja a férfiak erekcióját. A hosszan tartó függõség azt eredményezheti, hogy a férfi egy idõ után már rászorul a pornográfiára ahhoz, hogy erekciója legyen.

Ha kérdésed van a témában, keresd szakértõinket online rendelésünkön, itt!

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.