Több szex, jobb memória

Íme, a nap híre: egy 2016-os tanulmány szerint kapcsolat van a szex és a memória között. Minél több van az előbbiből, annál jobb az utóbbi.

c_400_200_16777215_00_images_zz52.jpg

Minden egyes nap olyan dolgokat csinálsz a memóriád javítására – anélkül, hogy elgondolkodnál rajtuk – amiket kutatások, tanulmányok támasztanak alá.

·         Reggel – kávé

·         Napközben – edzés, mozgás

·         Este – tengeri hal vacsorára

 

Ám most kiterjesztheted a memóriád érdekében tett lépéseidet, ugyanis immár tudományosan is igazolták, hogy módod nyílik arra, hogy a világ legjobb tevékenységét használd fel emlékezőtehetséged pallérozására.

Igen, jól olvastad: Egy 2016. novemberi tanulmányban a kutatók kapcsolatot fedeztek fel a szexuális viselkedés és a memória között. Ebben a konkrét tanulmányban a gyakran szexelő nőknél a jobb verbális memória jelei mutatkoztak, mint a kevésbé "elfoglalt" társaiknál.

A tanulmány elvégzéséhez a McGill Egyetem kutatói 78 nőt kértek fel, 18-29 éves korig, hogy kitöltsenek egy kérdőívet a szexuális magatartásukról és más szokásaikról. Ezután még egy vizuális tesztnek is alávetették őket, ahol arcokat, véletlenszerű szavakat és fényképeket mutattak nekik. A résztvevők ezután új és a már látott fotók keverékét vizsgálják, valamint felkérték őket, hogy azonosítsák azokat a szavakat és arcokat, amelyeket korábban hallottak és láttak.

Az eredmények elemzése után a kutatók érdekes eredményre jutottak: azok a nők, akiknél gyakoribb volt a behatolásos szex, lényegesen jobban emlékeztek a korábban felsorolt szavakra, mint azok a nők, akiknél kevesebbszer fordult elő a szexualitás ilyen megjelenése.

A kutatók nem találtak összefüggést a szexuális gyakoriság és az arcok felidézése között. Úgy vélik, ez azért van, mert a behatolásos szex - szemben más szexuális ingerléssel - segíthet az agy azon részében lévő agysejtek növekedésében, amely a szómemóriához kapcsolódik.

A tanulmány csak a rövid távú memóriára vonatkozott, de Jens Pruessner, a tanulmány szerzője szerint „a hosszú távú memóriahatásoknak ezekhez hasonlóknak kell lenniük”.

Dr. Pruessner szerint a szex segíthet a hippocampus központjában lévő más kognitív funkciók javításában, például a térbeli navigációban.

A tanulmány persze számos korlátot tartalmazott, többek között azt, hogy a résztvevők száma nem volt magas, így több kutatásra van szükség a jövőben.

Egy dolog, ami biztos: a szex segít a memória javításában. Kapd el a párod egy fordulóra gyorsan.

Forrás: Woman’s Day

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.