Vajon a méret számít?

Fiatal korban máson sem jár az eszünk, mint a szerelmes pillanatokon, a másik nemen. A nőknél a mellméret a férfiaknál pedig a pénisz mérete meghatározó. Legalábbis fejben. De nem véletlen, hogy a fiúk ennyit foglalkoznak ezzel a témával. Lássuk csak, van-e értelme rágódni az örök kérdésen.

Stuart Brody pszichológus (University of the West of Scotland) szerint a férfiakkal kapcsolatban sok nő sztereotípiákkal él. A férfiak, amikor fellépnek a szexualitás színterére, akkor ezekkel a sztereotípiákkal találják szemben magukat. Sok nőnek nem a magasság, a szemszín, a jólét vagy a személyiségvonások fontosak, hanem a méret.

Más kutatók azonban erről kevésbé vannak meggyőződve.

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1484.jpgBarry Komisaruk, aki a Rutgers Egyetemen kutatja a női szexuális viselkedést, más véleményen van, mint Brody. Szerinte azoknál a nőknél fontos szempont a pénisz mérete, akik a hüvelyi orgazmust kedvelik, de nem mindenki szeret így a csúcsra jutni. Komisaruk szerint nagyon sok tényező befolyásolja a nőket.

Brody és munkatársai megkértek 323 nőt, többnyire skót egyetemi hallgatókat, hogy idézzék fel múltbeli szexuális együttléteiket. Szexuális magatartásukról kérdezték őket, valamint arról, hogy a pénisz hossza befolyásolja-e szerintük a hüvelyi stimulációt. A tanulmány a Journal of Sexual medicine hasábjain jelent meg 2012-ben.

Az eredmény nagyon érdekes lett. A megkérdezettek közül csak 160 a nőnek volt hüvelyi orgazmusa. Közülük 33,8 százalék inkább az átlagosnál hosszabb péniszmérete részesíti előnybent, 60 százalék szerint a méret nem számít, 6,3 százalék szerint pedig inkább a rövidebb péniszméretet preferálja.

c_400_200_16777215_00_images_kepek_z1485.jpgBeverly Whipple, a Rutgers Egyetem professzora, a G-pont egyik felfedezője szerint a vizsgálatot szélesebb körben kéne elvégezni ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni, hogy a méret számít.

Whipple azzal érvelt, hogy a szexualitás egészségesebb akkor, ha magára az örömszerzésre, a szex közbeni cselekvésekre összpontosítunk: a dédelgetésre, a csókra, az előjátékra.

„Azt javaslom, hogy a nők megismerjék magukat, ismerjék meg szervezetük működését, és találják meg, ami nekik a legjobb, és örömet okoz. Mindezt pedig élvezzék mindaddig, amíg ez nem vált át a másik fél kihasználásába.” -  mondta Whipple professzor.

A válasz tehát valójában bennünk rejlik, az élvezethez nemcsak a méret, hanem az érzelmek és egyéb tényezők is hozzájárulnak. Kinek ilyen, kinek olyan méret jön be, de mindenképpen kijelenthetjük, hogy nem ez a fő szempont.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.