Ősmagyar ételeink

Bővebben: Ősmagyar ételeinkA magyar ősi konyha sajátosan ötvöződött Közép-Ázsia, Kelet-Turkesztán (Újguria), Tibet, Nepál, India, Mongólia, Kína és Ordosz hagyományaival. Amíg a nyugatiak főként pirítottak, nyárson sütöttek, addig a magyarok inkább talpas-lábas üstjeikben, függeszthető agyag edényeikben főztek. Ordosz városától (a hun törzsek székhelye/fővárosa a kínai nagy fal előtt) a Kárpát-medencéig, 2000 darab talpas üstöt találtak a régészek.

Bővebben: Ősmagyar ételeink

Fogyókúra - a fejben kezdődik?

Bővebben: Fogyókúra - a fejben kezdődik?Szinte mindenkiben él a vágy, hogy csinos és karcsú legyen, lehetőleg azonnal, vagy legalábbis nagyon rövid idő alatt? Sokan elfelejtik azonban, hogy a fogyókúra valójában a ?fejben kezdődik?. A testtömeg-csökkentés egy megvalósítható cél, az alapelvek is jól ismertek: az energia-bevitel korlátozása, és az energia-leadás növelése együtt ún. negatív energiamérleget, ezáltal fogyást eredményez.

Bővebben: Fogyókúra - a fejben kezdődik?

Öt kiváló nyári saláta

Bővebben: Öt kiváló nyári salátaA friss zöldségekből összeállított saláták, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Melyet mi sem bizonyít jobban, mint a Kaliforniai Egyetem szakemberinek legújabb kutatása. A kutatók több mint 17 ezer ember részvételével végeztek elemzést arra vonatkozón, hogy milyen egészségre gyakorolt hatással bírhatnak a saláták (ideértve azokat is, amelyeket öntetekkel fogyasztanak el).

Bővebben: Öt kiváló nyári saláta

Felvágottak nélkül egészségesen

Bővebben: Felvágottak nélkül egészségesenA párizsi, a sonka, és a különféle ? húsra egyre kevésbé emlékeztető ? felvágottak fogyasztók tömegeinek ízlését elégítik ki. Népszerűségüket minden bizonnyal megfelelő zamatuknak, állaguknak, hosszú eltarthatóságuknak, és praktikus kiszerelésüknek köszönhetik. Ám mindennek ára van.

Bővebben: Felvágottak nélkül egészségesen

Gyógynövényes finomságok

Bővebben: Gyógynövényes finomságokFűben-fában orvosság ? tartja a régi mondás. A gyógynövényekből nemcsak teát készíthetünk, hanem felhasználhatjuk sütemények, levesek, sültek és egyéb ételek ízesítésére is. Ha gyógynövényről van szó, általában a növény hatóanyagot tartalmazó részéből (pl. leveléből, gyökérzetéből, virágzatából) készült főzetre gondolunk. A gyógynövények azonban igencsak sokoldalúan hasznosíthatóak.

Bővebben: Gyógynövényes finomságok

Jó ha tudjuk, az élelmiszerekről

Bővebben: Jó ha tudjuk, az élelmiszerekrőlJó ha tudjuk, hogy az üzletek polcain vagy a hűtőpultban elhelyezett csomagolt élelmiszereket kötelezően magyar nyelven megfogalmazott, jól olvasható jelöléssel kell ellátni. Jó ha tudjuk, hogy a jelölésnek tartalmaznia kell a termék pontos megnevezését, illetve amennyiben a név nem elegendő ahhoz, hogy tájékoztasson az élelmiszer valódi jellegéről, kiegészítő információkra is szükség lehet, amelyeket a megnevezéshez kapcsolódóan, azzal egy látómezőben kell elhelyezni (pl. pulyka nuggets - panírozott, elősütött pulyka falatok).

Bővebben: Jó ha tudjuk, az élelmiszerekről

Rostok szerepe

Bővebben: Rostok szerepeA rostban gazdag táplálkozás jótékony hatásáról már Hipokratész is beszámolt. Mégis csak az 1950-es években kezdtek el komolyabban foglalkozni vele, ugyanis ekkor kerültek nyilvánosságra olyan megfigyelések, melyek összefüggést mutattak ki a rostbevitel és a krónikus nem fertőző megbetegedések között.

Bővebben: Rostok szerepe

Hosszú élet daganat nélkül

Bővebben: Hosszú élet daganat nélkülAz ember életévei a születéskor nagyjából adottak. Teljesen optimális körülmények között szervezetünk akár 120 évig is képes lenne az életre. Mégis, jelenleg férfiak esetében a várható élettartam kb. 69 év, nőknél valamivel több, 73. Vajon hogyan tudjuk növelni várható éveink számát?

Bővebben: Hosszú élet daganat nélkül

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.