A jövő autói?!

Az idei Los Angeles-i Autószalonon ismét megrendezik a Design Challenge névre keresztelt formatervezési versenyt, immáron nyolcadik alkalommal. Ebben az évben az volt a nevezők feladata, hogy képzeljék el, milyen lenne a hollywoodi filmek ikonikus automobilja a távolabbi jövőben.

Nem tudni milyen okból, de a tavalyi évhez képest idén nagyon megcsappant a jelentkezők száma. Mindössze hat pályázatot adtak be, melyek közül három ráadásul ugyanattól a vállalattól származik: a Daimlertől. A másik három pályaművet a Honda, a Hyundai és a Subaru jegyzi. Mindgyik tervet egy képzeletbeli környezetbe helyezték az alkotók, melyek mellé rövid történetet is kreáltak.
hirdetés

c_400_200_16777215_00_images_stories_jovau2.jpgHonda Intelligent Horse

A japán cég vadnyugati környezetben ábrázolja futurisztikus elképzelését. A látványtervhez kapcsolt történet szerint sok év múlva egy üstökös becsapódása hatalmas hőséget és szárazságot idéz elő a Földön, melynek következtében az általunk eddig megszokott életforma a múlt ködébe vész. Néhány tudós megalkotja a rajzokon látható Intelligent Horse (intelligens ló) nevű járművet, hogy a barátságtalan környezetben társként szolgálja és védelmezze a maroknyi túlélőt.

 

c_400_200_16777215_00_images_stories_jovaut3.jpgMercedes Silver Arrow

A Mercedes-Benz két, törésteszten használt bábu köré kanyarintotta a történetét. Hans05 és Franz02 rájönnek, hogy a gonosz Dr. Crash-Barrier cselekedetei katasztróhelyzet kialakulásával fenyegetnek, ezért úgy döntenek, saját kezükbe veszik a dolgok irányítását, hogy megmentsék az emberiséget. Kalandjaik során a képen látható Silver Arrow a partnerük, mely egyedi manőverezési lehetőségeket biztosít a két hősnek.

 

c_400_200_16777215_00_images_stories_jovauto.jpgSmart 341 Parkour

Ez a pályázat is a Daimler nevéhez köthető. A történet szerint Annie Angle a csodálatos időjárásáról és a barátságos lakosairól elhíresült Cantpark City egyik lapjánál dolgozik riporterként, amikor értesül egy eltűnési esetről. Annie elindul, hogy címlapsztorit kerekítsen az esetből, útja során elkíséri a futurisztikus Smart 341 Parkour. Az apró járműnek behúzható kerekei vannak, emellett vákuumos tapadókorongjai segítségével falakon is képes felmászni. Hatalmas üvegteteje 360 fokos, körpanorámás kilátást biztosít.

 

c_400_200_16777215_00_images_stories_jovaut4.jpgHyundai Stratus Sprinter

A Hyundai története egy 1829-ben Moszkvában született grófnőről szól, akinek mellesleg vámpírok a szülei. Countess Elena egy szovjet kémhálózat tagja volt a második világháború idején, de a világégést követően a kommunizmus világméretű elterjedése ellen harcol. A veszélyes küldetésekre mindig elkíséri a könnyű harci feladatokra tervezett Hyundai Stratus Sprinter. Az MPV (Multi Purpose Vehicle - többcélú jármű) nappal képes láthatatlanná válni, magas építésének köszönhetően pedig bármilyen terepen elboldogul.

 

c_400_200_16777215_00_images_stories_jovaut5.jpgMaybach Berline

Hamupipőke-szerű történetbe helyezték a Daimler grafikusai a klasszikus lovashintókat idéző Maybach modellt. E szerint Cindy egész nap apja műhelyében dolgozik, míg a mostoha testvér élete csak az egymást érő bulikból áll. Cindy születésnapján új ruhát kap apjától, mellé pedig egy lehetőséget, hogy a sofőr nélküli, központilag vezérelt Berline-nel autókázzon egy éjszakát, hátha közben szert tesz egy jóképű udvarlóra. A GL-osztály padlólemezére megálmodott négyszemélyes jármű elektromos, vagy üzemanyagcellás hajtással működik, utasterébe pedig magasra nyíló szárnyasajtók alatt lehet bejutni.

 

c_400_200_16777215_00_images_stories_jovaut6.jpgSubaru HORIZON

A Subaru apokaliptikus története a következő: kétszáz éve már annak, hogy a Föld forgása megszűnt, ezért az egyik féltekén örök éjszaka, a másikon örök nappal uralkodik. Az emberiség a kozmikus sugárzástól védett sötét félgömbön él és innovatív megoldással állítja elő a civilizáció fenntartásához szükséges energiát. A rendszer üzemanyagául szolgáló különleges kristály azonban fogyóban van, ezért négy szuperhős nekivág, hogy a bolygó számtalan veszélyt tartogató világos felén kutasson új lelőhelyek után. Ebben nagy segítségükre van a Horizon, mely megvédi a benne ülőket a káros sugaraktól, a hőségtől és a mérgező anyagoktól, amelyek a napos oldalon veszélyeztetik az oda merészkedők életét.

 

forrás:automanager.hu

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.