Radikális változást hozhat az Apple új gépe

c_400_200_16777215_00_images_01mb_1.jpgAz alaposan megújított dizájn mellett funkcionálisan is újíthat a cég. Állítólag megszabadulnak majdnem minden csatlakozótól, ami elsőre furcsán hangzik, másodikra logikus, harmadikra azonban ismét csak furcsán hangzik.

Egyre csak szaporodnak a pletykák egy újfajta MacBook Air körül. Néhány hónapon belül érkezhet a 12 colos képernyővel szerelt modell, ami a 9to5Mac új információi szerint jóval kisebb lesz a jelenlegi 13,3 colos modellnél, miközben keskenyebb lesz a 11,6 colosnál.

A fenti együttállás megvalósításához mindenképpen újra kell tervezni a gép külsejét, így a billentyűzet faltól falig tart majd, a billentyűzet és a képernyő közt helyet kapó négy hangszóró pedig egyúttal a szellőzést is biztosítja, ventilátor ugyanis nem lesz a gépben.

c_400_200_16777215_00_images_01mb_2.jpgA méretváltozás a belsőségekre is hatással lesz. A kiszivárgott információk szerint a MacBook Airből kiszedi az Apple a most meglévő két USB-csatlakozót, a memóriakártya-olvasót, a saját fejlesztésű Thunderbolt csatlakozót, sőt még a gép töltése közbeni lerántását gátló MagSafe-et is – így ezek nem foglalják majd a helyet.

Sok előny, komoly problémák
Mivel persze az új MacBookot is fel kell majd tölteni, de ezért, az adatátvitelért, valamint a külső monitorokra való képátvitelért a nemrég bevezetett C-típusú USB felel majd – ebből egyetlen egy kerül a gépbe. (Emellett csak egy audio jack csatlakozót szerel majd be az Apple.) A Type-C USB-szabvány előnyei közé tartozik a kisebb méret, a gyorsabb adatátvitel.

Bar az Apple-től nem lenne idegen egy ilyen radikális lépés – emlékezetes, éppen a MacBook Airek voltak azok a gépek, melyekből a vállalat simán kihagyta az optikai (lemez)meghajtót –, ha valóban megtörténik a változás, az a laptop laptopként való használata során felvet majd pár praktikus problémát. Hiszen ha csak egyetlen USB áll rendelkezésre, akkor lehetetlenné válik például az is, hogy töltsük a MacBookot, ha külső monitort is használunk közben. Szintén nem lehet majd egy előadás alatt töltőn tartani a projektorra kötött gépet, ez az Airt általában kedvelő üzleti felhasználók számára teremthet kellemetlen helyzeteket.

Hvg.hu

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.